To je to što me zanima!

Upoznajte Oreškoviće: Cijela obitelj posjetila Papu Franju

Kako je najavljeno, premijer Orešković je, osim o kanonizaciji blaženog Alojzija Stepinca, s papom Franjom razgovarao o migrantskoj krizi te položaju Hrvata u BiH
Vidi originalni članak

Nakon razgovora sa papom Franjom premijer Tihomir Orešković ustvrdio je kako o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca njegova poruka Svetom Oca bila vrlo jasna. 

- Taj proces bi trebao krenuti ovo ljeto i nama je bitno da što prije završi. Poruka je da je kardinal Stepinac bio dio našeg identiteta i svima nama je u cilju da proces krene i završi što prije. Nadam se da neće to predugo trajati. Mislim da će hrvatski narod tu još patiti, kako je i kardinal Steinac patio, ako taj proces bude predugo trajao - rekao je premijer Orešković. 

Premijer je sa Svetim Ocem razgovarao i o migrantkoj krizi te položaju Hrvata u BiH. Orešković je izvijestio da je papi Franji ispričao kako se Hrvatska ponašala u migrantkoj krizi te da je imala otvorene granice i nije podizala žicu ili zidove nego pokazala humanost prema izbjeglicama. 

- Spremni smo preuzeti 500 izbjeglica iz Turske. Mislim da smo pokazali svoju humanost. To sam prenio Papi - rekao je. 

Orešković je uvjeren da će Europa pronaći rješenje kako pomoći izbjeglicama. Premjer je izvijestio i da je od Pape traio podršku da sva tri naroda u BiH imaju ista prava te napominje da u tome imamo podršku pape Franje. 

- Svima nama je jasno da je bitna stabilnost u regiji i da tu Sveti otac može imati vliki utjecaj - poručio je. 

Premijer je podsjetio i da je papa Franjo prošle godine bio u Sarajvu. Napomenuo je da je i strateški interes Hrvastske pomoći Hrvatima u BiH.

Nakon polusatnog razgovora premijera s obitelji i Svetog Oca, Orešković je poručio da to kao obitelj neće zaboraviti te da je papa Franjo topla osoba

- S obzirom da smo kao obitelj imali priliku upoznati se sa Svetim Ocem iskoristili smo tu priliku i pozvali ga da što prije dođe u Hvatsku. Nadamo se da će nas papa Franjo posjetiti što prije - izvijestio je premijer Oreškoić. 

Na pitanje što je Sveti Otac odgovorio, uzvratio:

- Nasmijao se. Nadam se da se da je to pozitivan osmijeh - zaključio je.

Sanja Orešković Papi poklonila medaljom sa Stepincem

Gospođa Sanja Orešković poklonila je Svetom Ocu srebrni medaljom s likom kardinala Stepinca. Iskoristila je prigodu da mu uputi posebnu molbu. Papi je kazala:

- Dragi Sveti Oče, svaki dan molim za Vas. Imam jednu posebnu molbu: Srca bi nam bila puna da Crkva kanonizira kardinala Alojzija Stepinca. Ti bi puno značilo za našu domovinu Hrvatsku. Hvala vam na tome Sveti Oče i hvala vam za Svetu godinu milosrđa. Dtragi Sveti Oče, računajte na nas Hrvate koji u svojim molitvama upiru nade za sretniju budućnost naše zemlje. 

Idi na 24sata

Komentari 493

  • 09.04.2016.

    Sigurno je dobar otac djeci

  • Hannah-Anastasia 08.04.2016.

    Jel mu rekao da zeli prodati preko 10 000 hektara Slavonije zloglasnoj kompaniji Monsanto koja sadi GMo usjeve te tako truje ljude i unistava male zemljoposjednike? A necemo ni spominjati daje Charles bas slucajno bio nedavno u Hrvatskoj,a vlasnik je 90% dionica te davolje firme. STRASNO! BAS VELIKI VJERNICI!!!

  • ibee 07.04.2016.

    lijepo se oni provode na nas racun

Komentiraj...
Vidi sve komentare