Obavijesti

News

Komentari 493

Upoznajte Oreškoviće: Cijela obitelj posjetila Papu Franju

Upoznajte Oreškoviće: Cijela obitelj posjetila Papu Franju
9

Kako je najavljeno, premijer Orešković je, osim o kanonizaciji blaženog Alojzija Stepinca, s papom Franjom razgovarao o migrantskoj krizi te položaju Hrvata u BiH

VIDEO

Nakon razgovora sa papom Franjom premijer Tihomir Orešković ustvrdio je kako o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca njegova poruka Svetom Oca bila vrlo jasna. 

- Taj proces bi trebao krenuti ovo ljeto i nama je bitno da što prije završi. Poruka je da je kardinal Stepinac bio dio našeg identiteta i svima nama je u cilju da proces krene i završi što prije. Nadam se da neće to predugo trajati. Mislim da će hrvatski narod tu još patiti, kako je i kardinal Steinac patio, ako taj proces bude predugo trajao - rekao je premijer Orešković. 

Premijer je sa Svetim Ocem razgovarao i o migrantkoj krizi te položaju Hrvata u BiH. Orešković je izvijestio da je papi Franji ispričao kako se Hrvatska ponašala u migrantkoj krizi te da je imala otvorene granice i nije podizala žicu ili zidove nego pokazala humanost prema izbjeglicama. 

- Spremni smo preuzeti 500 izbjeglica iz Turske. Mislim da smo pokazali svoju humanost. To sam prenio Papi - rekao je. 

Orešković je uvjeren da će Europa pronaći rješenje kako pomoći izbjeglicama. Premjer je izvijestio i da je od Pape traio podršku da sva tri naroda u BiH imaju ista prava te napominje da u tome imamo podršku pape Franje. 

- Svima nama je jasno da je bitna stabilnost u regiji i da tu Sveti otac može imati vliki utjecaj - poručio je. 

Premijer je podsjetio i da je papa Franjo prošle godine bio u Sarajvu. Napomenuo je da je i strateški interes Hrvastske pomoći Hrvatima u BiH.

Nakon polusatnog razgovora premijera s obitelji i Svetog Oca, Orešković je poručio da to kao obitelj neće zaboraviti te da je papa Franjo topla osoba

- S obzirom da smo kao obitelj imali priliku upoznati se sa Svetim Ocem iskoristili smo tu priliku i pozvali ga da što prije dođe u Hvatsku. Nadamo se da će nas papa Franjo posjetiti što prije - izvijestio je premijer Oreškoić. 

Na pitanje što je Sveti Otac odgovorio, uzvratio:

- Nasmijao se. Nadam se da se da je to pozitivan osmijeh - zaključio je.

Sanja Orešković Papi poklonila medaljom sa Stepincem

Gospođa Sanja Orešković poklonila je Svetom Ocu srebrni medaljom s likom kardinala Stepinca. Iskoristila je prigodu da mu uputi posebnu molbu. Papi je kazala:

- Dragi Sveti Oče, svaki dan molim za Vas. Imam jednu posebnu molbu: Srca bi nam bila puna da Crkva kanonizira kardinala Alojzija Stepinca. Ti bi puno značilo za našu domovinu Hrvatsku. Hvala vam na tome Sveti Oče i hvala vam za Svetu godinu milosrđa. Dtragi Sveti Oče, računajte na nas Hrvate koji u svojim molitvama upiru nade za sretniju budućnost naše zemlje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 493
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao