To je to što me zanima!

Organizator maturalca: Prijavit ću radnike koji su seksualno uznemiravali naše maturantice

U ime naše tvrtke molim sve pogođene za oprost! Razumljivo da ćemo zaposlenike koji su krivi, najstrože sankcionirati. Podnijeti ćemo prijave, rekao je vlasnik austrijske agencije X-Jam
Vidi originalni članak

Austrijski mediji u srijedu su prenijeli javnu ispriku vlasnika austrijske agencije X-Jam, specijalizirane za maturalna putovanja Austrijanaca u Hrvatsku. Vlasnik Alexander Knechtsberger se putem austrijske televizije ispričao pogođenima u slučaju spolnog zlostavljanja u Poreštini. 

- Pogođeni smo događajima, koji su nam postali poznatim posljednjih dana - rekao je, iako je donedavno tvrdio da njegova tvrtka nema baš ništa s optužbama o zlostavljanu i drogiranju maturantica. 

- Osobno mi je jako žao zbog tih događaja. U ime naše tvrtke molim sve pogođene za oprost! Razumljivo da ćemo zaposlenike koji su krivi, najstrože sankcionirati. Podnijeti ćemo prijave protiv konkretnih osoba - rekao je i poručio da nekorektno, nepošteno i kažnjivo ponašanje neće tolerirati. 

ŠOK U ISTRI Maturalac iz pakla: Dva slučaja seksualnog uznemiravanja pod istragom, osumnjičen i zaštitar?

Knechtsberger je apelirao na sve djevojke koje su pogođene seksualnim i ostalim zlostavljanjima njegovih zaštitara da podnesu prijavu, a obećao je i kako će za iduću godinu napraviti novi i učinkovitiji sigurnosni koncept kako se nemili događaji ne bi ponovili. 

Jedan od zaštitara je za austrijski dnevni list Heute rekao kako su za taj posao angažirani "djelomično vrlo mladi i nekvalificirani Austrijanci" te je predbacio vlasniku što "uz pomoć trika" štedi na isplatama. 

Naime, kako tvrdi zaštitar, za svoj rad ne dobiju novac, već je jedina nagrada stan i hrana, odnosno - dva mjeseca partijanja. Otkrio je i kako je sigurnosno osoblje često jako alkoholizirano i loše se ponaša. Organizator je to opovrgnuo i rekao da je konzumacija alkohola na poslu strogo zabranjena. 

ISTRAŽUJU JOŠ JEDAN SLUČAJ Strava na maturalcu u Istri: Uhitili Austrijanca (19) zbog silovanja djevojke iz Austrije

Nakon spolnog uznemiravanja i sumnji u drogiranje maturantica oglasilo se je u utorak i austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova. Ono je potvrdilo prijavu protiv 19-godišnjeg maturanta iz Štajerske koji je osumnjičen da je 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanja 18-godišnje maturantice u Hrvatskoj, a koji je od istarske policije odnosno Državnog odvjetništva u Puli, predat nadležnim austrijskim organima vlasti. Pritom je istaknuto kako su i žrtva i silovatelj austrijski državljani koji su bili na maturalnom putovanju. Službeno su potvrđene su i kaznene prijave protiv četvero zaštitara tvrtke X-Jam, javlja Večernji list. 

Idi na 24sata