To je to što me zanima!

Organizatorica Hoda za život u Rijeci: 'Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice'

Usprkos pogoršanju epidemiološke situacije, u Rijeci se održao Hod za život. Okupilo se nekoliko stotina “prolife” aktivista praćenih glazbom Marka Perkovića Thompsona i sličnih izvođača, oboružani transparentima
Vidi originalni članak

U Rijeci se danas usprkos pogoršavanju epidemiološke situacije u Hrvatskoj, održava “Hod za život” , po skraćenoj ruti.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nekoliko stotina “prolife” aktivista su, praćeni glazbom Marka Perkovića Thompsona i sličnih izvođača, te oboružani transparentima,  krenuli od Konta, a hod će završiti na Jelačićevom trgu.

Organizatorica Barbara Brezec Benigar rekla je za N1 da je ovo za njih radostan trenutak i da su, unatoč problemima s Gradom, prošli sve prepreke. Kaže da iza njih ne stoje desničarske organizacije i da je “Hod za život” lišen svake politike i crkvenih konotacija, no političari su među njima ipak dobrodošli.

POZIVA SVE NA ODGOVORNOST Gradonačelnik Rijeke: 'Nadam se da se Hod za život neće pretvoriti u hod za infekcijom'

-Silovane žene koje žele pobaciti su za mene ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo. Majka koja počini pobačaj je sebe stavila u poziciju ubojice. Ne treba jedan zločin završiti drugim - rekla je Brezec Benigar.

Podsjetimo, paralelni Hod za slobodu je otkazan iz predostrožnosti zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Nakon rapidnog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji i informacija o oboljelima u našem gradu, kao inicijativa Građanke i građani Rijeke otkazujemo skup Za slobodu kojim smo vas u subotu 27. lipnja pozvali da se još jednom zajedno izjasnimo za ljudska i ženska prava te autonomiju ženskog tijela, za slobodu mišljenja i djelovanja i protiv tendencija koje navedeno osporavaju a pored ostalog se manifestiraju kroz skup Hod za život.
Iako nas zagovornici ideje o životu “koji počinje začećem i završava prirodnom smrću” manipulativnim i besmislenim izvrtanjima proglašavaju protivnicima života, činom otkazivanja skupa Za slobodu želimo naglasiti da smo itekako za život. Ne želimo, u ovim čudnim i neizvjesnim vremenima, ugroziti zdravlje i živote vas više od 1.700 koji ste na društvenim mrežama najavili da ćete se okupljanjem založiti za obranu ljudskih i ženskih prava.
Ponosni smo zbog brojnosti i snage vaše podrške našem zajedničkom NE onima koji ljudska prava osporavaju. Još jednom želimo naglasiti da su nama ona važna tijekom cijele godine a ne samo prigodničarski, prije izbora kada se njima, kao temom koja potpiruje nesuglasja, maše pred očima birača, a čemu Hod za život posljednjih godina služi tek kao pojačalo.
Ponovit ćemo, ne dozvoljavamo da političari i političarke ulaze u naše živote, obitelji, u naše maternice! Ne dozvoljavamo da se preko žrtava nasilja, preko žrtava silovanja, osvajaju jeftini politički bodovi!
Stoga vas pozivamo na simboličku akciju, kad vremena ne dopuštaju drugačiju: pozivamo vas da u subotu 27.6. U 10 sati ujutro, kad je trebao biti održan skup Za slobodu, na profilima svojih društvenih mreža pokažete da smo tu i objavite našu profilnu fotografiju uz hashtag #zaslobodu!
Naša borba za ravnopravan položaj svih u društvu, za pravo žene da donosi odluke o svome tijelu, za pravo djevojčica na sigurno djetinjstvo, za pravo svih građana da žive slobodno, u skladu sa svojim uvjerenjima, nastavlja se i neće prestati dok god ima potlačenih i neravnopravnih.
#zaslobodu
- stoji u objavi događaja.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je u petak da mu je ponašanje organizatora riječkoga Hoda za život, koji ne odustaju od događaja u subotu, potpuno nerazumljivo.

VIDEO: STIGLA I ŽELJKA MARKIĆ Jedan grad, dva prosvjeda: U Sisku se susreli Hod za život i Hod protiv fundamentalizma

- Nadam se da se Hod za život neće pretvoriti u hod za infekcijom - zaključio je Obersnel.

Idi na 24sata

Komentari 162

  • Anemona_1 02.07.2020.

    Gđo Barbara Brezec Benigar, lijepo "vas" molim da zajedno sa svom svojom klikom nađete neko zemljište u Lici, bogu iza nogu gdje nema niti vukova ni međeda, osnujte sektu pa radite što god vam u tom "vašem" maloumnom mozgu se kuha, a sve nas ostale ostavite na miru.

  • moralna vertikala 28.06.2020.

    hmm zivot ili sloboda? rade biram zivot, ipak je dragocijeniji.

  • 27.06.2020.

    Jos vam samo fali inkvizicija! Da se čovjeku sve zgadi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare