Obavijesti

News

Komentari 115

Jedan grad, dva prosvjeda: U Sisku se susreli Hod za život i Hod protiv fundamentalizma

Jedan grad, dva prosvjeda: U Sisku se susreli Hod za život i Hod protiv fundamentalizma

U Sisku je pri put bio Hod za život, a članovi koalicije Možemo! podržali su prosvjednu akciju kojom se želji upozoriti na višegodišnje pokušaje da se smanje prava žena na pristup zdravstvenim uslugama

VIDEO

Danas se u našemu gradu Sisku održao po prvi puta Hod za život, obitelj i Hrvatsku, rekao je Boris Prpić, koordinator Hoda za život u Sisku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hod za život 02:13

Više stotina ljudi hodalo je danas Siskom dostojanstveno, miroljubivo, uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, bakama, djedovima, obitelji i Hrvatskoj, zalažući se za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti. To je rečeno i transparentom u prvome redu Hoda na kojem je pisalo: 'Za zaštitu svakoga života - bez diskriminacije!'.  

POGLEDAJTE GALERIJU (Hod za život):

Sisak: Održan Hod za život u organizaciji udruge U ime obitelji Sisak: Održan Hod za život u organizaciji udruge U ime obitelji Sisak: Održan Hod za život u organizaciji udruge U ime obitelji
20
| Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija

Organizatori Hoda za život podsjetili su da 75 posto žena koje su imale pobačaj su to učinile pod pritiskom okoline i zbog nepovoljne ekonomske situacije. Zato su Siščani danas poslali poruku svakoj majci - nisi sama, život je dragocjen dar. 

Sisak: Održan Hod za život u organizaciji udruge U ime obitelji

Škorina izjava je jasna prijetnja, pogotovo ženama

Danas su članice i članovi koalicije Možemo! u Sisku podržali prosvjednu akciju kojom se želji upozoriti na višegodišnje i kontinuirane pokušaje ultrakonzervativnih organizacija, poput onih koje organiziraju tzv. Hod za život u Sisku i drugim gradovima Hrvatske, da smanje prava žena na pristup zdravstvenim uslugama. Posebno su osudili izjave Miroslava Škore o tome da bi se žene žrtve seksualnog nasilja koje su ostale trudne trebale konzultirati sa svojim obiteljima prije prekida trudnoće, a Škorinu izjavu o tome kako će “svi koji mašu prstima”, kad Škoro dođe na vlast, “dobiti po prstima” nazvali su jasnom prijetnjom nasiljem svim njegovim neistomišljenicima, a pogotovo ženama.

POGLEDAJTE GALERIJU (Hod za slobodu):

Sisak: Protuprosvjed Hod za slobodu Sisak: Protuprosvjed Hod za slobodu Sisak: Protuprosvjed Hod za slobodu
17
| Foto: Ilustracija/Edina Zuko/PIXSELL

Danijela Dolenec, prva na listi koalicije Možemo! u 6. Izbornoj jedinici Škori je poručila da je njegova hrabrost, odnosno nedostatak hrabrosti, već viđen na njegovim ranijim sučeljavanjima, i pozvala ga da, ako ima hrabrosti, svoje stavove dođe ženama iznijeti u lice.

Prijavile su silovanja u Rijeci, Sisku i Zagrebu, jednu žrtvu je partner silovao devet godina
Prijavile su silovanja u Rijeci, Sisku i Zagrebu, jednu žrtvu je partner silovao devet godina

- Hod za život zapravo je hod za uskraćivanje zdravstvene skrbi ženama, i potrebno je uvijek iznova naglašavati kako mjere kojima se prekid trudnoće čini manje sigurnim, ili mu se otežava pristup, najviše pogađa žene koje nemaju novca ili žive na područjima na kojima nedostaje zdravstvenih ustanova u kojima mogu ostvariti pristup zdravstvenim uslugama. Drugim riječima, ciljevi Hoda za život dodatno produbljuju socijalne nepravde kojih je u Hrvatskoj već previše - izjavila je Dolenec.

Sisak: Protuprosvjed Hod za slobodu

Ana Alapić, treća na listi koalicije Možemo! i dobitnica nagrade “Ponos Hrvatske”, izjavila je:

- Pravo svake žene, bez obzira na okolnosti u kojima donosi tu odluku, mora biti zdravstveno dostupan i siguran pobačaj. Žena nije tek inkubator pa da bi se oko nje sastajao konzilij raznih Škorovaca, Raspudića i ostalih koji bi odlučivali kako ona dalje treba živjeti svoj život. Pozivam sve one koji su digli srednji prst po društvenim mrežama i medijima da hodaju na izbore i tamo dignu srednji prst za pobjedu nad fundamentalizmom.

Političari, odj**ite: 'Naša intima nije nikako vaša stvar!'
Političari, odj**ite: 'Naša intima nije nikako vaša stvar!'

Bojan Glavašević, nezavisni kandidat na posljednjem mjestu na listi koalicije Možemo!, rekao je kako ženska tijela i žensko zdravlje ne smiju biti bojno polje za ekstremiste i radikale, nego nešto što bi trebalo biti neupitno pravo svake žene u Hrvatskoj.

Sisak: Protuprosvjed Hod za slobodu

- Ne bojimo se desničarskih strašila koja prijete ženama. Zajedno ih možemo poslati u ropotarnicu povijesti kamo i pripadaju, i zato pozivam sve građanke i građane da svoj glas na izborima daju koaliciji Možemo!, pod rednim brojem 3. na glasačkom listiću - rekao je.

Sisak: Protuprosvjed Hod za slobodu

Nakon što su završili svoju akciju, u kojoj su razvili transparent dugačak 15 metara s natpisom: “Hodaj do birališta, pobijedi fundamentalizam!“, koji su sudionici tzv. Hoda za život gledali dok su prolazili, članice i članovi koalicije Možemo! družili su se s građankama i građanima Siska, i razgovarali s njima o svojem programu za nadolazeće parlamentarne izbore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa