To je to što me zanima!

Orkanski vjetar u Dalmaciji: Prekinute brodske linije, vatrogasci u pripravnosti

U nedjelju su orkanski udari vjetra stvarali poteškoće u srednjoj Dalmaciji, posebice na splitskom području, a u prekidu su bile gotovo sve katamaranske i više trajektnih linija
Vidi originalni članak

U nedjelju su orkanski udari vjetra stvarali poteškoće u srednjoj Dalmaciji, posebice na splitskom području, a u prekidu su bile gotovo sve katamaranske i više trajektnih linija.

- Dan je prošao s nekoliko intervencija, kao i svako nevrijeme. Što se tiče našeg posla, imali smo rušenje stabala, ograde su padale na gradilištima na par mjesta. Nismo imali problema u smislu da je netko stradao, da ima nekih većih materijalnih šteta. Uglavnom je dobro prošlo - rekao je Tonči Mikuličić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe za RTL.

LOŠI VREMENSKI UVJETI Jako jugo stvara probleme u Dalmaciji: Zatvorene su ceste, ne plove trajekti i katamarani

Ističe kako je njihovo ljudstvo i oprema spremna u svakom trenu za sve vrste intervencija.

- Ono što se može očekivati tijekom noći je da će biti obilnijih padalina, znači da možemo očekivati ispumpavanja prodora vode u stambene prostore i slično. Mi smo na to spremni, ali ako obim intervencija bude veći, ova smjena koja sad odlazi je spremna vratiti se. Mi smo sad smjena u pripravnosti - kaže zapovjednik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare