To je to što me zanima!

Osam poslova će uskoro raditi računala, je li vaš među njima?

Ekonomistica Amy Webb uvjerena je da najmanje osam skupina poslova čeka velike promjene i to vrlo brzo, za deset, a najkasnije za dvadeset godina
Vidi originalni članak

Ekonomisti su jako podijeljeni oko toga kolika su nam prijetnja roboti i futuristička tehnologija. Neki u tome vide veliku i ozbiljnu prijetnju, dok neki smatraju kako će nam to biti prijetnja tek krajem ovog stoljeća, ako uopće i bude, piše Express.

No, jedna od njih, Amy Webb, tvrdi kako najmanje osam skupina poslova čeka velike promjene i to vrlo brzo, za deset, najkasnije dvadeset godina. Na konferenciji u Los Angelesu je iznijela svoja predviđanja.

Radnici na naplatnim kućicama i blagajnici u dućanima

Tehnologija mobilnog plaćanja je u usponu i postat će samo još naprednija i raširenija. Zbog nje poslovi blagajnika u dućanima i ljudi koji rade na naplatnim kućicama postaju zastarjeli i nepotrebni. Za te poslove vam ne treba osoba, dovoljna je tehnologija.

Koji su ostalih sedam skupina kojima prijeti propast pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dark27 15.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • user_427440 15.05.2015.

    Odvjetnici? To je najveća glupost

  • tihoja 15.05.2015.

    Da jesu ga i predvidjeli, računalo na naplatnim već odavno postoje, uzmite u Italiji, Ili karticom ili gotovinom možete plaćati na automatu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare