To je to što me zanima!

Osijek: Curice iz Doma na prostituciju tjerala žena?

Majka jednog od štićenika navodno je organizirala prostituciju za maloljetnice. Njen muž saznao je što radi i "poslić" prijavio policiji
Vidi originalni članak

Osječka policija potvrdila je da je primila dojavu o prostituiranju maloljetnica iz Doma za odgoj djece i mladeži. One su, navodno, tijekom prošlih mjeseci pružale seksualne usluge poznatim Osječanima, među kojima su i neki političari, sportaši, odvjetnici i srednjoškolski profesori. Djevojke u dobi od 16 i 17 godina navodno su se prostituirale za 50-ak kuna, bon za mobitel i slične naknade. Sve što im se događalo pri takvim susretima napisale su u pismima koja su predale roditelju jednog štićenika Doma. On je fotokopiju predao policiji, jednom novinaru i ravnateljici Doma Jasminki Dević. Klijente im je, navodno, pronalazila starija žena.
- Njih je za izlaske uređivala mama jednog našeg prijatelja iz Doma koja ih je šminkala i odvodila u stanove tih ljudi te čekala u kafiću. Cure su imale brojeve klijenata i SMS-ove, znaju njihove aute i registracije. Neke su to radile zato što su htjele - rekao nam je izvor blizak štićenicama. Zbog dotične mame, koja je djevojke iz Doma odvodila klijentima, sve je izašlo na svjetlo dana. Navodno je njezin bivši suprug saznao što mu žena radi, a kako se sudski spore za skrbništvo nad sinom, odlučio je raskrinkati ženin “poslić”. Neki izvori tvrde kako je upravo on nagovorio djevojke da napišu pismo. U pismima djevojke tvrde kako su klijenti po njih sami dolazili svojim automobilima ili ih je na mjesto susreta, u prostorije jednog sportskoga kluba ili stanove, odvozio netko u crvenom kombiju. Klijentima, čija su imena djevojke dobro znale, pružale su svakojake vrste usluga, pa su tako, primjerice, udovoljavale želji srednjoškolskog profesora da po njemu mokre, a muškarca u crnom Audiju oralno su zadovoljavale.
- Za pismo sam doznala prije dva tjedna. Usporedivši rukopis, shvatila sam da ga je pisala jedna naša štićenica. To sam prijavila policiji. Sa štićenicama su razgovarali odgajatelji i u interesu istrage ne mogu reći što su one izjavile. No ni jedna nije priznala da je ona to radila. Odavale su se međusobno. U ovu ustanovu inače dolaze djevojke s promiskuitetnim tendencijama i to je razlog zbog kojega su i oduzete obitelji - kazala je ravnateljica Doma Jasminka Dević. Kaže kako su i ranije imali slučajeve promiskuiteta među štićenicama. Ove štićenice su se navodno prostituirale zadnjih godinu dana.

POLICIJA JE I RANIJE IMALA DOJAVE O PROSTITUCIJI
Prijavu imamo i po njoj postupamo te provjeravamo sve informacije. Sličnu dojavu primili smo od više izvora i prije nekog vremena pa sada obavljamo razgovore, jedino je što je izjavio Stipe Rimac iz osječke policije. Ravnateljica Doma kaže da nema pravo čitati privatnu poštu i SMS-ove svojih štićenica te da ih ne može sankcionirati. Djevojčice imaju pravo na večernje izlaske.

INSPEKTOR RAZOTKRIO POLITIČARA PA GA POVUKLI SA SLUČAJA?
Prema pisanju Jutarnjeg lista, policijski inspektor koji je radio na otkrivanju mreže maloljetničke prostitucije u Osijeku tvrdi da je morao prepustiti slučaj iz Doma za odgoj djece i mladeži drugim kolegama zbog snažnog pritiska. On je navodno otkrio da je 'moćni političar' bio jedan od mušterija maloljetnih prostitutki te se nakon toga morao povući sa slučaja.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Mr. Spock 14.06.2009.

    Tako je, treba prostituciju legalizirat! Zamislite koliko bi država poreza okrenula po danu na samo jednoj P***I....

  • marin.0202 14.06.2009.

    Treba javiti Europskoj uniji sto rade domovi u Hrvatskoj

  • marin.0202 14.06.2009.

    Pa da u Hrvatskoj nema pedafoila, Objavite molim vas imena da cuvamo svoju djecu ,zato dragi roditelji ne pustajte vise djecu u skolu ,sportske priredbe, ni da ih policija pregledava jer svi su sumljivi. Hocemo imena a ne imunitete

Komentiraj...
Vidi sve komentare