To je to što me zanima!

Osijek je povećao naknade za novorođenčad na 1600 kuna

Odluka će se primjenjivati na svu djecu rođenu 2016., dok će se svim obiteljima, čija su djeca rođena od 15. travnja, retroaktivno isplatiti razlika od 600 kuna
Vidi originalni članak

Osijek bez djece nema budućnost, a djece će u gradu biti ukoliko se odgovorno i časno ponašamo prema majkama i očevima. Mene nema na listama, ja sam gradska vijećnica i ovo nema veze sa nadolazećim izborima. Ovo je bila moja inicijativa i drago mi je da ju je Grad prihvatio, rekla je u srijedu gradska vijećnica iz Hrvatskih laburista – stranke rada, Silvija Dolušić, koja je na Gradskom vijeću iznijela inicijativu za povećanje naknade za novorođenčad, a Grad Osijek je to prihvatio i povećao naknade za novorođenčad sa 1.000 na 1.600 kuna.

Prema riječima Romana Kristića, pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, odluka će se primjenjivati na svu djecu rođenu 2016. godine, dok će se svim obiteljima, "čija su djeca rođena od 15. travnja ove godine, kada je donesena odluka o smanjenju naknade, retroaktivno isplatiti razlika od 600 kuna".

Za sve roditelje, koji su za svoju novorođenčad rođenu od 15. travnja primili 1.000 kuna, isplaćivat ćemo razliku od 600 kuna. Oni će od ponedjeljka 9. studenoga, u Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka moći preuzeti potvrde za podizanje te razlike. A za svu djecu rođenu od 26. listopada, roditelji će automatski dobiti 1.600 kuna, objasnio je Romano Kristić.

U Osijeku se godišnje rađa oko 1.000 djece i za njih će biti dostatno proračunom predviđenih dva milijuna kuna, zaključio je Kristić.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • serendipity26 05.11.2015.

    A jeste i otvorili novčanik.Fujj

  • trijezni zagorec 05.11.2015.

    kako se niko nije dosetil da poveca ili uvede naknadu za hmrle,zbog blagostanja mnogi ce bleknuti od gladi,e da mrtvi treba da glasuju,trebalo bi snimiti vilm kad mrtvi izglasaju

  • emaOs 04.11.2015.

    Kupovanje glasova i prodavanje magle.

Komentiraj...
Vidi sve komentare