To je to što me zanima!

Osijek: Perilica rublja im je zamalo zapalila cijeli stan

Aleksandra Guttert u stanu je bila sa sinom (2). Primijetila je da iz kupaonice šiklja dim. Srećom, vatrogasci su stigli spasiti njezin dom od vatre
Vidi originalni članak

U stanu obitelji Gutter u osječkom naselju Ivana Česmičkog u utorak ujutro se zapalila perilica rublja. U stanu je u tom trenutku bila Aleksandra Guttert s dvogodišnjim sinom.
- Sva sreća pa sam osjetila da iz kupaonice nešto smrdi na paljevinu. Baš sam se spremala izaći van sa sinom u šetnju. Kada sam ponovo ušla već se vidio dim i vatra koja je zahvatila perilicu. Uzela sam dijete i pobjegla iz stana po pomoć, ispričala je Aleksandra. Susjed Vlado Petrović prvi je izašao i vatru pokušao ugušiti dekama, no nije uspio. Netko je u međuvremenu pozvao vatrogasce koji su brzo stigli i požar je ugašen i prije nego se uspio proširiti na ostatak stana.
- Nisam imala pojma da se perilica može tako zapaliti. Pogotovo zato što sam ju obično znala uključiti i otići iz stana. Da me nije bilo sada, ostali bismo bez svega zbog perilice. To je bila Končarova perilica stara 9 godina - dodala je Aleksandra.
- Stare perilice procure, a voda dođe do pumpe ili motora te dolazi do kratkog spoja i zapaljenja. Moguće je da se zapale i one nove zbog nižeg napona u mreži, jer tada kroz nju protjeće jača struja - objasnio je serviser Nikola Husta i dodao da serviseru treba ići čim se iz perilice počnu širiti čudni mirisi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • dada99 22.09.2009.

    Mislim da nema veze s proizvođačem ali moguće da se dodogilo ako upalite perilicu a nema vode, e onda vjerovatno pumpa se zagrije (inace se hladi vodom) i izazove vatru što se prenosi na ostale dijelove i tako ode polako u dim. Imam gorenjevu i isto to je napravila moja zena upalila perilicu ali se sama ugasila nakon nekog vremena jer nije bilo vode a to je vjerovatno da postoji neki senzor koji reagira da nebi doslo do ovoga.

  • sagitariuszg 22.09.2009.

    i meni se isto zapalila končareva perilica stara 4 godine prije 5 mjeseci, i isto sreća u nesreći što smo bili doma

  • nogometas05 22.09.2009.

    Ovo se desilo i nama,sva sreca sami smo ugasili vatru sa protupozarnim aparatom koji imamo za auto..odjednom je samo suknila vatra ispod perilice,da nije bilo nikoga sve bi nam izgorilo...od tada perilicu uvijek posebno nadziremo i nikada,ali bas nikada je ne ostavljamo ukljucenu ako negdje moramo izici...

Komentiraj...
Vidi sve komentare