To je to što me zanima!

Osijek: Vrtić za djecu iz okolice stoji čak 1469 kn

Grad Osijek više neće sufinancirati vrtić za djecu iz okolnih općina. Ogorčeni roditelji kažu da je to diskriminacija te da djecu više neće voditi u vrtić
Vidi originalni članak

Nakon što je grad Osijek odlučio povisiti cijene vrtića od 20 do 70 posto, za mnoge od njih koji žive u općinama u okolici grada uslijedio je novi šok. Pismima su ih obavijestili da za svibanj moraju platiti 1469 kuna za svako dijete koje boravi u vrtiću. Grad je ukinuo sufinanciranje vrtića za okolne općine pa bi razlike u cijeni trebale platiti općine u kojima djeca žive. No, općine za to nemaju novca.
- Ova odluka je suluda! Da imam taj novac dijete mi ne bi ni išlo u vrtić nego bih platila neku ženu da ga čuva. A moje 2,5-godišnje dijete ide u jaslice u Osijek jer ne postoje vrtić u Bilju, gdje mi živimo - kaže ogorčena majka Sabina Strahija (30). Ljuti ju i što su obavijesti o poskupljenju poslali u petak, dva dana prije nego što moraju platiti iznos za tekući mjesec jer poskupljenje vrijedi od 1.svibnja. 
- To je ucjena i bezobrazna diskriminacija djece. Nemam pojma kamo ću s djetetom u ponedjeljak jer više u jaslice neće moći ići obzirom da to ne možemo platiti - kaže Sabina čija je službenička plaća tek nešto veća od 3.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • tajnamoja 14.05.2010.

    A za upola manju cijenu od 1400...vrtići imaju prosječni inventar, prosječnu hranu uključujući tri puta na tjedan razne tjestenine, ajde, tete se trude maksimalno, ali roditelji mimo plaćanja nose u vrtić masu stvari za djecu a sve kao na dobrovoljnoj bazi. Djeca od 12 sati obavezno na spavanje... Kao i u svim organizacijama življenja, i u vrtićima ima dosta nepravde. Ali ništa se ne može mjeriti sa sretnim roditeljima koji mogu ići na posao mirne duše jer zna da će djetetu biti ok- a to je najvažnije.

  • mama29 14.05.2010.

    I mi smo jedni od roditelja koji su izgubili pravo na sufinanciranje, dijete mi već 3 godine ide u vrtić u Osijek, ostala je još jedna godina do škole, i sad bi trebala ili ga prebaciti u našu općinu, u kojoj je lista čekanja i do godinu dana jer je jedini vrtić i prepun je i možda ga ne bi uspjela ubaciti tamo ili plaćati skoro 1500kn mjesećno u Osijeku....

  • plavi cvijet 14.05.2010.

    Onda se priglupi ljudi čude što svi dolaze u gradove i pljuju po pridošlicama. Nije im palo na pamet da politička elita ne čini baš ništa za manja mjesta i sela. Ovo je samo jedan od razloga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare