To je to što me zanima!

Osijeku dodijeljeno 32 mil. kuna za izgradnju i dogradnju vrtića

Grad je time osigurao dodatnih 408 mjesta i 24 dnevna boravka za vrtićke i jasličke skupine
Vidi originalni članak

Za izgradnju i dogradnju pet dječjih vrtića na području grada Osijeku je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) dodijeljeno gotovo 32 milijuna kuna, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić na konferenciji za novinare u srijedu.

GRAĐANI 'KUŽE' VREĆICE, ALI NE I NEODVOZ Čistoća sada kasni i s odvozom otpada pojedinim vrtićima što ugrožava higijenske uvjete djece

Pet od pet naš je uspjeh na NPOO-u, prošlo je svih pet prijavljenih dječjih vrtića, rekao je Radić, dodajući kako je to rezultat dobre pripreme i dobro osmišljenih projekata.

Grad je time osigurao dodatnih 408 mjesta i 24 dnevna boravka za vrtićke i jasličke skupine.

Radić je istaknuo kako s 408 novih mjesta nijedno dijete neće ostati ispod „neželjene crte“.

NACIONALNI PLAN OPORAVKA Sindikati najavili prosvjed u Zagrebu: Fuchs i Plenković predstavili ulaganja u vrtiće

Također je rekao da je ovogodišnjom reorganizacijom osječkih dječjih vrtića otvoreno 11 dodatnih skupina, što je omogućilo upis 254 djece više.

Imamo i devet novih jasličkih skupina, dodatnu skupinu koja radi do 21 sat te još jednu novu skupinu koja radi po Montessori programu, podsjetio je, napominjući kako je zaposleno 47 odgojiteljica na neodređeno vrijeme, a u pripremi je i energetska obnova drugih vrtića za koje se čeka javni poziv.

DODATNIH 270 MJESTA U Vinkovcima će se graditi jedan novi i dograditi dva dječja vrtića

Grad Osijek je u partnerstvu s Osječko-baranjskom županijom u lipnju ove godine prijavio pet projektnih prijedloga na prvi poziv na dodjelu nepovratnih financijskih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“. Svi su projektni prijedlozi prihvaćeni, a odobreno je ukupno 31.968.000 kuna. Riječ je o izgradnji triju novih dječjih vrtića – Vijenac lipa - Cvjetno, Tenja i Uske njive te o dogradnji dvaju vrtića.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare