To je to što me zanima!

Osječki HNK u blokadi, nisu imenovali novog intendanta

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije prihvaćen prijedlog HDSSB-a da se Šnajder imenuje obnašateljem dužnosti kako bi se izbjegao kaos u kazalištu
Vidi originalni članak

S obzirom na to da nije izabran novi intendant osječkog HNK-a od danas počinje blokada u umjetničkome, statutarnom i zakonodavnom smislu

Osnivači Osijek i Županija nisu se uspjeli dogovoriti o imenovanju obnašatelja dužnosti intendanta, piše HRT

Županijska skupština imenovala je dosadašnjeg intendanta Božidara Šnajdera, a osječko Gradsko vijeće Draženu Vrselju. Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije prihvaćen prijedlog HDSSB-a da se Šnajder imenuje obnašateljem dužnosti kako bi se izbjegao kaos u HNK

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić utvrdio je kako nema odgovorne osobe koja može potpisivati naloge za plaćanje računa i isplatu plaća. Ravnateljima drame i opere također prestaje mandat. 

Predložio je gradonačelniku Ivanu Vrkliću da će se Županija odreći osnivačkih prava, a neka Grad preuzme financiranje i imenovanje. Prijedloge za sufinanciranje osječkoga HNK poslao je ministrici kulture Andrei Zlatar-Violić i premijeru Zoranu Milanoviću te da očekuje odgovor.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 11.12.2013.

    Što onda ako HNK nema intendanta? Jesu sposobni raditi bez glave ili ne? Kad god službeno nazovemo iz privatne firme baš tada nema te osobe koju zovemo. U redovno radno vrijema. A kaos je i u gradu i državi, pa nikom ništa. Može malo biti i u kazalištu. Ovako ispada da su nam kulturne institucije najveća glavobolja. Ne bih baš rekla.

  • svanuće 11.12.2013.

    Samo podmetanja,optužbe ,nesloga sramite se zar i u kulturu sijete sjeme razdora ,ostavljate zaposlene u neizvjesnosti ,pa kako ćemo svi skupa živjeti u ovoj zemlji.

  • Petar Adamović 11.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare