To je to što me zanima!

Oslijepit će jer nije htjela nositi naočale u solariju?

Sam je godinama išla u solarij i nikada nije nosila zaštitne naočale jer nije htjela da joj oko očiju ostanu bijeli tragovi. Zbog toga bi mogla oslijepiti
Vidi originalni članak

Sam Laing (23) iz Velike Britanije desetak godina redovito je išla u solarij. No nikad nije nosila zaštitne naočale jer nije htjela da joj oko očiju ostanu bijeli tragovi. Zbog čestoga izlaganja UV zrakama u očima su joj se pojavile izrasline zbog kojih bi mogla ostati slijepa.
- Dijagnoza me šokirala. Znam da UV zrake mogu prouzročiti rak kože, ali nisam nikada mislila da mogu zbog toga oslijepiti - rekla je Sam. Dodaje da joj je sa 19 godina postalo jako važno da ima preplanuli ten te da je onda u solarij išla i do tri puta na tjedan. 
- Oči su mi postale krvave te su me svrbjele, no mislila sam da mi je to od umora. Ali prije tri mjeseca crvenilo se proširilo na šarenicu. Prijatelji i rodbina su me pitali u čemu je problem pa sam otišla liječniku - kaže Sam. Dijagnoza je bila vrsta mrene na rožnici kakvu znaju imati ljudi koji žive blizu ekvatora. Liječnici će Sam operirati lijevo oko, a možda će uskoro morati i desno.
- Najgore je to što bi se mrene mogle vratiti, a rekli su mi i da ću morati nositi sunčane naočale dok budem izlazila na sunce - kaže Sam.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Keksolino 19.10.2009.

    Da sam ti ja tata, ja bih te 19 puta prešamarao pa bi ti te mušice izbio iz glave van .

  • giga2007 19.10.2009.

    Mozes misliti,morace nositi suncane naocale na suncu... pa zato i sluze,da zastite osjetljive oci (a i modni su trend)! Na kraju krajeva zar je morala biti tolika glupaca pa drzati oci sirom otvorene prilikom kvarcanja,kad vec nije htijela koristiti zastitne naocale? Nije valjda htijela da iskvarca i roznjace? :)

  • bramaged 19.10.2009.

    po ovoj njenoj izjavi ispada kao da joj je rak kože ok stvar

Komentiraj...
Vidi sve komentare