To je to što me zanima!

Oslobođen: Nema dokaza da je Bojan Milković primao mito

Uskok Bojana Milkovića i Miroslava Pacaka tereti da su od početka 2002. do kraja 2009. uzimali mito kao uvjet za dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima
Vidi originalni članak

Bivši direktor Ine i Crosca Bojan Milković (55) i bivši voditelj remonta platformi u Croscu Miroslavu Pacaku (59) nepravomoćno su, zbog nedostatka dokaza, oslobođeni optužbe za primanje gotovo osam milijuna kuna mita. Uskok ih tereti da su od početka 2002. do kraja 2009. uzimali mito kao uvjet za dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima. Mito je, tvrdio je Uskok, iznosilo pet ili 10 posto od neto vrijednosti izvedenih radova.

Kako je u obrazloženju presude rekla sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Renata Miličević dokaza za Uskokove tvrdnje nije bilo niti je krug indicija u ovom predmetu bio zatvoren. Pojedini svjedoci, koji su tvrdili da su davali milijunske iznose mita, nisu mogli dokazati da su novac dali, niti objasniti zašto, kada i kako su ga predali. Milkovića su teretili da je osim milijuna kuna kao mito primio i mobitel marke Bang&Olufsen sa slušalicama vrijedan 11.000 eura te sliku Mersada Berbera "Dama u bijelom" vrijednu 9500 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • exer55 12.06.2015.

    aplauz

Komentiraj...
Vidi sve komentare