To je to što me zanima!

Osmomjesečna beba pozitivna na koronu: Zarazila ju majka...

Majka i dijete stigli su u Australiju preko Kuala Lumpura, a trenutno su stavljeni u izolaciju. Stanje im je stabilizirano, dok se vlasti trude pronaći ostale putnike s leta
Vidi originalni članak

Broj oboljelih od korona virusa raste iz dana u dan, a Australiji su na virus dijagnosticirane još tri osobe. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osmomjesečni dječak je pozitivan na korona virus, potvrđeno je u četvrtak u poslijepodnevnim satima. Virus mu je prenijela majka koja je također pozitivna. Australska zdravstvena organizacija otkrila je da je majka osmomjesečnog djeteta, 40-godišnja Iračanka koja je u nedjelju doputovala iz Irana preko Kuala Lumpura. 

Majka i dijete su u Medicinskom centru Flinders, a stanje im je stabilizirano. Vlasti se trude pronaći ostale putnike na njenom letu.

Treći slučaj oboljelog od korona virusa u posljednih nekoliko dana je 58-godišnjak koji je 3. ožujka doletio iz Tajvana. Letio je preko Brisbanea, a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom. 

- Iako je ovo tjeskobno vrijeme, pripremljeni smo na sve - rekao je australski premijer Steven Marshall (52).

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Izvanredno stanje u Palestini, u Sloveniji raste broj zaraženih

Službenici Medicinskog centra Flinders, koji liječi neke od pacijenata, rekli su da su dobro opremljeni za kontroliranje virusa. 

- Želim da je osoblje sigurno te da znaju kako je rizik od prenošenja korona virusa u našoj bolnici jako nizak. Poduzimamo sve potrebne mjere opreza kako bismo osigurali sigurnost svih nas - izjavila je direktorica Flindersa, Susan O'Neill

Vijest je stigla samo nekoliko sati nakon što je bolnica u Royal Adelaide otvorila namjensku kliniku za korona virus.

Glavna državna službenica za javno zdravstvo Nicola Spurrier rekla je novinarima u srijedu da je peti slučaj korona virusa u Australiji, 24-godišnja žena, primljena u bolnicu.

SVE IZMAKLO KONTROLI Italija u korona kolapsu: 'Nisu se pažljivo pripremili za ovo'

- Ona također ima povijest putovanja i dolazi iz regionalnog dijela Južne Australije. Rečeno mi je da je u stabilnom stanju. Imamo tim koji također pokušava kontaktirati ljude koji su bili u njezinoj blizini - izjavila je Spurrier. 24-godišnjakinja nedavno je putovala po Europi, uključujući Italiju u kojoj je umrlo čak 107 ljudi od korona virusa. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cicinakitu 05.03.2020.

    Nekako mi se cini da se testira covjek s obicnom gripom da bi bio pozitivan na koronu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare