To je to što me zanima!

'Osnivamo jamstveni fond za one koji ne primaju plaće'

Gospodarsko socijalno vijeće je u petak odlučilo i kako će se napokon utvrditi točna imena poslodavaca koji ne isplaćuju plaće radnicima ili ne uplaćuju doprinose
Vidi originalni članak

Predstavnici Vlade, poslodavaca i sindikata su se sastali u petak te su raspravljali pet sati i dogovorili kako će se napokon utvrditi točna imena poslodavaca koji ne isplaćuju plaće radnicima ili ne uplaćuju doprinose, piše Večernji list. Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) odlučilo je i da će svi koji ne isplaćuju plaće biti sankcionirani. Odlučili su i da će se osnovati jamstveni fond iz kojeg bi se isplaćivale plaće zaposlenima koji ih ne dobivaju. Do 20. travnja Ministarstva financija, pravosuđa i gospodarstva trebala bi predložiti i zakonska rješenja koja će onemogućiti neisplatu plaća. Sindikati su pak istaknuli kako bi se neisplata plaća trebala tretirati kao kazneno djelo. Trenutno neisplata plaća nije kazneno djelo ako se napravi obračun plaće. 

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 32

  • srijeka 27.03.2011.

    Evo još jednog dokaza da ovu vladu biraju socijalo ugrožene kategorije i ljudi sam upitnim mirovinama. Ovo je mogućnost pridobijanja još jednog velikog broja glasača. Stoga - što više socijalno ovisnih - HDZ bliže vlasti. Zato i ne rade na napretku nego na osiromašivanju naroda.

  • jontra69 27.03.2011.

    jamstveni fond,ima li to veze sa onim "ko je jamio jamio "?da neće rojsa staviti na čelo fonda?

  • user_21162 26.03.2011.

    Opet nekakvi "fondovi" koji će kao i svi ostali nestati jedne noći. Natjerajte jednostavno poslodavce da plaćaju radnike!

Komentiraj...
Vidi sve komentare