To je to što me zanima!

'Ostajemo uz SDP i pod cijenu da HSS nestane kao stranka'

Krešo Beljak je rekao i kako misli da Andrej Plenković danas ima manju potporu nego prije nekoliko dana te je još jedno ustvrdio kako neće dobiti potporu HSS-a
Vidi originalni članak

Gost Dnevnika Nove TV bio je u srijedu predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je prokomentirao aktualnu političku situaciju u zemlji.
Na pitanje je li HSS "izborni kvisko" za slaganje nove parlamentarne većine Andreja Plenkovića Beljak je vrlo odlučno odgovorio – ne.
- Nikako nismo. Apsolutno nismo. Mi smo stranka koja je u posljednjih godinu dana prošla vrlo turbulentno razdoblje. Imali smo određenih poteškoća, ali sad smo se konsolidirali i siguran sam da naših pet saborskih zastupnika diše kao jedan i sigurno nećemo napraviti nešto nemoralno na političkoj sceni - kazao je Beljak.
Osvrnuo se i na podršku premijeru Plenkoviću prilikom sastavljanja Vlade, iako je HSS i tada bio u oporbi.

'Mi nemamo Tomislava Sauchu'

- To nije ništa neuobičajeno. Bio je to potez dobre volje prema hrvatskim građanima da se ne ide na ponavljanje izbora. Ja sam se nadao da će koalicija Mosta i HDZ-a potrajati. Nažalost, bio sam u krivu - rekao je Beljak.
Istaknuo je i kako posljednjih dana HSS nije vodio nikakve službene razgovore s HDZ-om.
- Svi razgovori su bili neslužbeni. Jasno i nedvosmisleno, prilično kulturno smo im rekli da mi ne namjeravamo mijenjati stranu. Mi smo stranka koja surađuje s SDP-om - na lokalnoj razini i na lokalnim izborima. U najvećem broju županija, općina, gradova idemo sa SDP-om. S njima imamo strateški sporazum, ne trebaju nam pisani papiri. Ja nisam nikad nikog iznevjerio, pa neću ni koalicijskog partnera. Ostajemo sa SDP-om i pod cijenu da sutra HSS nestane kao stranka. Mi prije svega imamo svoj obraz koji ne namjeravamo prodavati. Mi nemamo Tomislava Sauchu i nas pet bi dobrovoljno išlo u zatvor, dobrovoljno nevini, prije nego bi prodali svoj obraz - istaknuo je Beljak.

Kazao je i kako misli da Andrej Plenković danas ima manju potporu nego prije nekoliko dana te još jedno ustvrdio kako neće dobiti potporu HSS-a.
- To se ne može dogoditi. Mi ćemo ići na izbore sve dok se ne promijeni izborni zakon. Ovako ćemo uvijek biti u nekakvoj čudnoj situaciji i stabilnosti kao takve jednostavno više neće biti. Kada se promijeni izborni zakon onda možemo govoriti o stabilnosti zemlje. Sad je konstelacija snaga takva da idući izbori mogu donijeti još veću nestabilnost - istaknuo je predsjednik HSS-a.  

 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • smilodon 11.05.2017.

    jel to onaj karakterno čvrst tip, koji je provaljival u aute i osuđen za to??? j..i ga, očeš voziti viličar u firmi i treba ti potvda o nekažnjavanju, jer se nemreš zaposliti! ali moreš biti predsjednik HSS-a i djeliti moralne packe svima oko sbe! ovaj se skroz raspomamio!

  • jakolishe 11.05.2017.

    beljo Radići se okrecu u grobu od sramote i jada !!!!!!!!

  • slavić 11.05.2017.

    bravo,uvidio kolko Hdz nanijo štete svom narodu!Nisi ko ovi iz Hns nek idu samostalno,neče ih biti nigdje dobiče glasove od članova i nikog drugog!Jedino si makno tipove poput Jajiča koji pod cjenu svega uđe u koaliciju sa čovjekom bivšim iz Su uz Hdz uništio Vrbovečko odmaralište!Njega mjenjajte!Božo Pankretič nije ništa radio.a ovaj još gori! o sa svim i svačim

Komentiraj...
Vidi sve komentare