Obavijesti

News

Komentari 66

'Ostajemo uz SDP i pod cijenu da HSS nestane kao stranka'

'Ostajemo uz SDP i pod cijenu da HSS nestane kao stranka'
1

Krešo Beljak je rekao i kako misli da Andrej Plenković danas ima manju potporu nego prije nekoliko dana te je još jedno ustvrdio kako neće dobiti potporu HSS-a

VIDEO

Gost Dnevnika Nove TV bio je u srijedu predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je prokomentirao aktualnu političku situaciju u zemlji.
Na pitanje je li HSS "izborni kvisko" za slaganje nove parlamentarne većine Andreja Plenkovića Beljak je vrlo odlučno odgovorio – ne.
- Nikako nismo. Apsolutno nismo. Mi smo stranka koja je u posljednjih godinu dana prošla vrlo turbulentno razdoblje. Imali smo određenih poteškoća, ali sad smo se konsolidirali i siguran sam da naših pet saborskih zastupnika diše kao jedan i sigurno nećemo napraviti nešto nemoralno na političkoj sceni - kazao je Beljak.
Osvrnuo se i na podršku premijeru Plenkoviću prilikom sastavljanja Vlade, iako je HSS i tada bio u oporbi.

'Mi nemamo Tomislava Sauchu'

- To nije ništa neuobičajeno. Bio je to potez dobre volje prema hrvatskim građanima da se ne ide na ponavljanje izbora. Ja sam se nadao da će koalicija Mosta i HDZ-a potrajati. Nažalost, bio sam u krivu - rekao je Beljak.
Istaknuo je i kako posljednjih dana HSS nije vodio nikakve službene razgovore s HDZ-om.
- Svi razgovori su bili neslužbeni. Jasno i nedvosmisleno, prilično kulturno smo im rekli da mi ne namjeravamo mijenjati stranu. Mi smo stranka koja surađuje s SDP-om - na lokalnoj razini i na lokalnim izborima. U najvećem broju županija, općina, gradova idemo sa SDP-om. S njima imamo strateški sporazum, ne trebaju nam pisani papiri. Ja nisam nikad nikog iznevjerio, pa neću ni koalicijskog partnera. Ostajemo sa SDP-om i pod cijenu da sutra HSS nestane kao stranka. Mi prije svega imamo svoj obraz koji ne namjeravamo prodavati. Mi nemamo Tomislava Sauchu i nas pet bi dobrovoljno išlo u zatvor, dobrovoljno nevini, prije nego bi prodali svoj obraz - istaknuo je Beljak.

Kazao je i kako misli da Andrej Plenković danas ima manju potporu nego prije nekoliko dana te još jedno ustvrdio kako neće dobiti potporu HSS-a.
- To se ne može dogoditi. Mi ćemo ići na izbore sve dok se ne promijeni izborni zakon. Ovako ćemo uvijek biti u nekakvoj čudnoj situaciji i stabilnosti kao takve jednostavno više neće biti. Kada se promijeni izborni zakon onda možemo govoriti o stabilnosti zemlje. Sad je konstelacija snaga takva da idući izbori mogu donijeti još veću nestabilnost - istaknuo je predsjednik HSS-a.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...