To je to što me zanima!

Ostala je bez svega: Kuća joj planula i izgorjela do temelja

Nije ništa mogla učiniti već samo promatrati kako vatra guta njezinu kuću i sve u njoj. Ni žuran dolazak JVP Bjelovar nije mogao spasiti namještaj niti osobne stvari
Vidi originalni članak

Čistila sam orahe i u pola sata iza ponoći otišla u dnevni boravak. Peć nisam tu večer ložila. Prvo sam čula na tavanu jedan pa zatim drugi tupi udarac. Mačke koje su bile pokraj su se jako uznemirile i otvorila sam vrata i osjetila dim. Pogledala sam krov koji je bio sav u plamenu – kazala nam je Snježana Tomašević (41) iz Ćurlovca pokraj Bjelovara, kojoj je vatra u noći na subotu uništila sve.

Nije ništa mogla učiniti već samo promatrati kako vatra guta njezinu kuću i sve u njoj. Ni žuran dolazak JVP Bjelovar nije mogao spasiti namještaj niti osobne stvari nesretne nezaposlene žene. 

Zapalile se cijevi na tavanu

Snježana je nakon smrti majke naslijedila kuću staru gotovo 70 godina u kojoj je bila instalirana peć na kruta goriva napravljena od hidrofora. Od peći do dimnjaka vodila je cijev koja je prolazila kroz tavanske daske, koje su se, kako se pretpostavlja od vrućine zapalile i izazvale požar kuće. Nesretnoj ženi koja je invalid jer je prije nekoliko godina pala sa skele radeći u jednoj tvrtki i to na crno slomila nogu, koja je krivo zarasla. Od tada vodi sudski spor s vlasnicima tvrtke koji nisu zvali Hitnu pomoć kod pada već su izjavili da ona nije radila. 

Da njezina tragedija bude veća do tog kobnog loma noge sezonski je radila u Njemačkoj berući šparoge. Zarađenim novcem je namjestila kuću. Kupila TV prijamnik, računalo, ali i otplaćivala majčin kredit koji je naslijedila zajedno s nekretninom. Posljednjih je godina preživljavala radeći za nadnicu. 

"Doista nemam sreće"

- Popila bi lijekove protiv bolova i otišla okolo raditi. Bila mi je dovoljna litra mlijeka i kila kruha, jer sam naučila na skroman i težak život. Sada ovo. Doista nemam sreće – kazala je Snježana. Dodajući kako se nikuda iz dvorišta ne miče, jer je tu njezin dom. 

Susjedi koje smo zatekli u dvorištu su redom kazali kako se radi o poštenoj i vrijednoj ženi koja će za prvo vrijeme dok se ne snađe živjeti kod njih.

Za požar kriva improvizirana peć na drva

Iz policije su priopćili da je očevidom utvrđeno da je požar uzrokovala improvizirana peć na drva. Vatru su gasili pripadnici JVP Bjelovar. No, zbog dotrajalosti objekta čija je vlasnica 42-godišnja mještanka kuća zajedno s namještajem je u potpunosti izgorjela. Šteta se procjenjuje na 50 000 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • blaža1977 15.10.2013.

    Ovo je broj računa na koji joj se može uplaćivati novac. račun nije njezin nego bakin jer je njezin blokiran. Zrinka Ahel-Zagrabačka banka-tek.rč. br.: 2360000-3239852017. Snježana Segin-Tomašević, Adresa: Čurlovac 37, 43000 Bjelovar...broj mob. je : 099/655 4538. . Hvala još jednom....

  • blaža1977 15.10.2013.

    ****ADMIN**** Poštovana, možete se javiti s ovim informacija na mail reporter@24sata.hr

  • krnjevo 15.10.2013.

    Tako. A onaj splitski poduzetnik Buljubašić i još 5 (tajnih) Hrvata iskeširali po četvrtinu milijuna dolara za nekoliko minuta pogleda na planet Zemlju iz svemira....

Komentiraj...
Vidi sve komentare