Obavijesti

News

Komentari 43

Ostala je bez svega: Kuća joj planula i izgorjela do temelja

Ostala je bez svega: Kuća joj planula i izgorjela do temelja
4

Nije ništa mogla učiniti već samo promatrati kako vatra guta njezinu kuću i sve u njoj. Ni žuran dolazak JVP Bjelovar nije mogao spasiti namještaj niti osobne stvari

VIDEO

Čistila sam orahe i u pola sata iza ponoći otišla u dnevni boravak. Peć nisam tu večer ložila. Prvo sam čula na tavanu jedan pa zatim drugi tupi udarac. Mačke koje su bile pokraj su se jako uznemirile i otvorila sam vrata i osjetila dim. Pogledala sam krov koji je bio sav u plamenu – kazala nam je Snježana Tomašević (41) iz Ćurlovca pokraj Bjelovara, kojoj je vatra u noći na subotu uništila sve.

Nije ništa mogla učiniti već samo promatrati kako vatra guta njezinu kuću i sve u njoj. Ni žuran dolazak JVP Bjelovar nije mogao spasiti namještaj niti osobne stvari nesretne nezaposlene žene. 

Zapalile se cijevi na tavanu

Snježana je nakon smrti majke naslijedila kuću staru gotovo 70 godina u kojoj je bila instalirana peć na kruta goriva napravljena od hidrofora. Od peći do dimnjaka vodila je cijev koja je prolazila kroz tavanske daske, koje su se, kako se pretpostavlja od vrućine zapalile i izazvale požar kuće. Nesretnoj ženi koja je invalid jer je prije nekoliko godina pala sa skele radeći u jednoj tvrtki i to na crno slomila nogu, koja je krivo zarasla. Od tada vodi sudski spor s vlasnicima tvrtke koji nisu zvali Hitnu pomoć kod pada već su izjavili da ona nije radila. 

Da njezina tragedija bude veća do tog kobnog loma noge sezonski je radila u Njemačkoj berući šparoge. Zarađenim novcem je namjestila kuću. Kupila TV prijamnik, računalo, ali i otplaćivala majčin kredit koji je naslijedila zajedno s nekretninom. Posljednjih je godina preživljavala radeći za nadnicu. 

"Doista nemam sreće"

- Popila bi lijekove protiv bolova i otišla okolo raditi. Bila mi je dovoljna litra mlijeka i kila kruha, jer sam naučila na skroman i težak život. Sada ovo. Doista nemam sreće – kazala je Snježana. Dodajući kako se nikuda iz dvorišta ne miče, jer je tu njezin dom. 

Susjedi koje smo zatekli u dvorištu su redom kazali kako se radi o poštenoj i vrijednoj ženi koja će za prvo vrijeme dok se ne snađe živjeti kod njih.

Za požar kriva improvizirana peć na drva

Iz policije su priopćili da je očevidom utvrđeno da je požar uzrokovala improvizirana peć na drva. Vatru su gasili pripadnici JVP Bjelovar. No, zbog dotrajalosti objekta čija je vlasnica 42-godišnja mještanka kuća zajedno s namještajem je u potpunosti izgorjela. Šteta se procjenjuje na 50 000 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...