To je to što me zanima!

Ostao bez ruku sa 3 godine: Nogama piše, jede i umiva se

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Maleni Yuo (5) iz Kine je sa tri godine slučajno dotaknuo žice pod visokim naponom. Stresla ga je struja te su mu u bolnici morali amputirati obje ruke
Vidi originalni članak

Unatoč tome što nema ruke, maleni You Yanbo (5) bez problema pere zube, umiva lice, jede, piše i vozi bicikl. Dječak iz Kine je prije dvije godine slučajno dodirnuo žice pod visokim naponom. U teškom stanju dovezli su ga u bolnicu gdje su mu amputirali obje ruke. Zbog Youve rehabilitacije njegova majka zapala je u teške dugove. Kako bi otplatila troškove liječenja otišla je raditi u drugi grad, a za dječaka je skrbila baka Li Xiaotao. Youa je baka naučila da nogama koristi štapiće za hranu i otada sve radi nogama. Za njega se posebno brinu i tete u vrtiću.

- Naučili smo ga da drži nogama olovku. Isprva mu nije išlo, no bio je toliko uporan i savladao je i to. Sada piše bez problema - kaže njegova teta u vrtiću. 

You je sada potpuno samostalan, a s nogama otvara svoju torbu za vrtić, oštri olovku i javlja se na telefon, piše ITN.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ja_mama 17.02.2011.

    covjek ne cijeni sto ima dok to ne izgubi. sreca u nesreci je sto je bio relativno jos beba pa se stigao prilagodit.

  • arsenalist 16.02.2011.

    sto je zivot nekad tezak...

  • Rodman_1 16.02.2011.

    Maleni Prijatelju, ne znam sto da Ti kazem... jer suze mi naviru na oci i steze me u prsima... ne zato sto ti je nesreca oduzela ruke, vec od radosti, kad te vidim, kako se boris, kako ne gubis volju... Video na 0:03 na dalje, te na 1:09... ne mogu opisati osjecaj... Da je bar vise ljudi kao ti...A nisam plakao vec duugo vremena... NEDAJ SE !

Komentiraj...
Vidi sve komentare