To je to što me zanima!

Ostojić: Bivši obavještajci radili su za neke kandidate

Ranko Ostojić rekao je kako su materijale izradili bivši pripadnici obavještajne zajednice. Međutim, današnji sustav nije u tome nikako sudjelovao
Vidi originalni članak

Nije bilo nezakonitog rada sigurnosnih službi u predsjedničkim izborima vezano za kandidate Ivu Josipovića, Andriju Hebranga, Dragana Primorca i Nadana Vidoševića, zaključak je saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Tvrde da je u pokušaju manipulacija odnosno izrade kompromitirajućeg materijala  sigurnosno-obavještajni sektor reagirao zakonito i pravovremeno.
- Potvrđeno je da su materijale izradili bivši pripadnici obavještajne zajednice, ali da današnji sustav nije u tome sudjelovao - izvijestio je predsjednik Odbora Ranko Ostojić. U odboru ističu da su u izbornim stožerima nekih predsjedničkih kandidata bili bivši pripadnici sigurnosno-obavještajne zajednice. I dalje se utvrđuje tko su autori spornih materijala odnosno pripadnici tzv. 'paraobavještajnog podzemlja' koji nastoje nezakonito doći do klasificiranih podataka u cilju manipulacija i ucjene građana. Ostojić je kazao i da je Josipovićev zahtjev, da se provede istraga o curenju sigurnosnih podataka o osiguranju njega i premijerke Kosor, legalan. Njega će provesti Odjel za unutarnju kontrolu MUP-a. Odbor o Josipovićevom zahtjevu nije raspravljao.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • lexus 18.03.2010.

    taj ostojić samo gleda sebe i svoje interese.

  • barkley 18.03.2010.

    a on je kao pošten

  • don kaćunko 18.03.2010.

    ostojić je do sada je izgubia sve izbore na koje se kandidira a tako če bit i u buduće liži guzicu milanoviću

Komentiraj...
Vidi sve komentare