To je to što me zanima!

Ostojić gradi dječju bolnicu: Moramo prestati biti licemjerni

Nabavljamo sredstva za sve i svašta, a najranjiviju skupinu, djecu - ostavljamo humanitarnim akcijama i zakladama. To mora prestati, poručio je ministar
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u petak je najavio je kako će se do kraja godine u Splitu izgraditi dnevna bolnica Klinika za dječje bolesti.

- Definitivno ove godine počinje izgradnja, a vrlo moguće i dovršenje dnevne bolnice. U 4. mjesecu bit će natječaj, zatim izbor izvođača, kako bi se počelo graditi u rujnu i listopadu - poručio je Ostojić.

Novac će osigurati ministarstvo, a ministar se nada i pomoći lokalne samouprave.

- Moramo prestati biti licemjerni. Nabavljamo sredstva za sve i svašta, aparate koji se u nekim bolnicama nisu niti otvorili. A najranjiviju skupinu, djecu - ostavljamo humanitarnim akcijama i zakladama. Ta priča u Hrvatskoj mora prestati - rekao je ministar zdravlja.

Novi uređaji i KBC Split smanjuju liste čekanja

Naložio je i nabavku novih uređaja u KBC Split kako bi se smanjili liste čekanja.

- Od 15 dijagnostičkih i terapijskih postupaka za 4 su liste čekanja više od hrvatskog prosjeka. Razlog je nedostatak ultrazvučnih aparata pa sam dao naputak ravnatelju Marasoviću, ali i novom Upravnom vijeću da tu točku stave na sastanak u četvrtak. Trebalo bi nabaviti ultrazvučne aparate za srce, dojke, abdomen i neurologiju - kazao je Ostojić tijekom posjeta KBC-u Split.


Idi na 24sata

Komentari 9

  • Defiant 23.03.2012.

    Dobro, slazem se ministre, ajde sada ako gledamo po prioritetima, koliko novaca je godisnje u vojnom proracunu i koliko vojnika nam godišnje pogine, a koliko ljudi umre od raka, kardio bolesti i ostalih(koji je najveci uzrocnik smrtnosti u RH), a koliko je drzava dala za istrazivanje i ljecenje istih?

  • EvEvil 23.03.2012.

    napokon i neke koristi od njih... :)

  • feba 23.03.2012.

    Svaka čast.Poslije onog Milinovića i Hebranga prije netko tko pokušava bar ne srozavati zdravstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare