To je to što me zanima!

Ostojić o zemljištu u Balama: Stalno se to vadi iz 'naftalina'

Nisam kupio, urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište u općini Bale. Neka DORH, ako postoji prijava, sve ispita i da se javnost čim prije izvijesti, kaže Ostojić
Vidi originalni članak

Nakon što se u medijima pojavila informacija da DORH ispituje kupoprodaju zemljišta pokraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun prešla na 25 milijuna kuna, te da je u kupnju, urbanizaciju, a zatim i prodaju uključen i ministar turizma Veljko Ostojić, oglasio se priopćenjem i sam ministar. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Projekt na lokaciji Škvačota u Balama je već više puta bio tema medijskih napisa zbog čega su poslove na projektu provjerile i nadležne institucije koje u proteklih osam godina - od 2004. do danas - nisu utvrdile nikakve nepravilnosti. 

Očekujem od DORH-a, ako postoji ponovna prijava za ovaj slučaj, da ispita sve činjenice vezane uz ovaj projekt i da javnost čim prije izvijeste o rezultatima. 

S navedenom transakcijom i aktivnostima sam bio upoznat i djelomično uključen s obzirom da se radi o obitelji moje supruge i mogu samo potvrditi da je obitelj postupala odgovorno u odnosu na sve sudionike navedenih radnji. 

Osobno nisam kupio, urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale. 

Navedenu lokaciju u Balama 2004. kupila je moja šogorica s idejom da poslovanje restorana i hotela „Vallsabion“ u Pješačanoj uvali, koji je vodila zajedno s mojom suprugom, a koji je bio prepoznat kao svojevrsni brand obiteljskog hotelijerstva, proširi na novi boutique hotel „Vallsabion 2“ na spomenutoj lokaciji u Balama. 

S idejom ostvarenja tog cilja započete su još 2004. pripremne aktivnosti za realizaciju projekta: izrada idejnog rješenja, izrada feasibility studije, priprema projektne dokumentacije i drugih. 

Općina Bale je sukladno strategiji razvoja općine 2006. donijela prostorni plan kojim se na navedenoj lokaciji dopušta isključivo turistička djelatnost s ciljem daljnjeg razvoja Bala kao turističke destinacije. U vrijeme kada je općinsko vijeće Bala izglasalo prostorni plan od 11 vijećnika, njih 7 je bilo iz Nezavisne liste Plinija Cuccurina (kasnije Ladonja) a samo 2 vijećnika iz redova stranke u kojoj sam član - IDS-a. 

Vjerujem da je javnost upoznata s odnosima IDS-a i Plinia Cuccurina odnosno Ladonje te da nema potrebe da se po tom pitanju išta dalje pojašnjava. 

Toliko o insinuaciji da se na takve odluke moglo utjecati izvan Bala. 

Zemljište se unosi  u temeljni kapital tvrtke Skvačota d.o.o. s ciljem realizacije projekta. Imajući u vidu kapacitete navedenog projekta i strukovno visoke postavljene standarde za izgradnju boutique hotela, procjena vrijednosti investicije iznosila je oko 20 milijuna eura. Taj je iznos bio preveliki zalogaj za financijske mogućnosti postojeće tvrtke, a s obzirom na nestabilnost financijskih tržišta  jedina opcija je bila potražiti novog investitora za projekt hotela. 

Tako je 2007. projekt prodan investitorima koji ga i dalje razvijaju te se nadam da će Bale i Istra na navedenoj lokaciji uskoro dobiti svoj prvi boutique hotel. 

Ova se u Istri već prožvakana i tema izvlači iz naftalina „po potrebi“, a s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju te dužnost koju obnašam ne iznenađuje da se  ona upravo sad pokušava ponovno aktualizirati.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • ludom 05.03.2013.

    Ne kaže se uzalud da, tko ima pravovremenu informaciju ima "vlast" i lovu. A vi ste tamo (to nije jedini slučaj) prodali foru građanima da u tom području gradnje neće biti, znajući da će ljudi odmah dati zemljište u prodaju. A znali ste (jer ste svi iz iste vražije torbe izašli), da će se u skoroj budućnosti "po zakonu" napraviti prenamjena upravo tog zemljišta koje ste jeftino zgrabili. Ne bih se čudio (kad ste vi politikanti u pitanju), da je to sve bio jedan lijepi dogovor negdje uz finu papicu i malvaziju. Vaši pokvareni mozgovi i ne rade ništa drugo nego smišljaju kako zaje... jadni narod.

  • Hasenfefer 05.03.2013.

    Kaj je netko našao naftu u Istri. Po zaradi je više nego očito. O imam što reči na ovu temu. Nije mi jasno zakaj se gospodin Jakovčić javlja, pa ne radi se ovaj put o njegovim mutnim poslovima, ...........................ili ipak. Ono njegovo zemljište, toje isto stalno građevinarsko i sve je čisto? Imam i jedan prijedlog za istraživačke novinare kako vidjeti tko je kupio šikaru bez mogućnosti gradnje, a da bi se nakon otkupa od presretnih Vlasnika koji su se kupcima morali klanjati kao Bogovima jer su oni dobri i spašavju ih jer kupuju nekaj kaj niiiiiiiiiiikad ne bu građevinsko ili čak poljoprivredno zemljište. lp

  • vox populi 05.03.2013.

    Nije čovjek kriv,stvarno kriva je njegova punica,stvarno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare