Obavijesti

News

Komentari 90

Ostojić o zemljištu u Balama: Stalno se to vadi iz 'naftalina'

Ostojić o zemljištu u Balama: Stalno se to vadi iz 'naftalina'
1

Nisam kupio, urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište u općini Bale. Neka DORH, ako postoji prijava, sve ispita i da se javnost čim prije izvijesti, kaže Ostojić

VIDEO

Nakon što se u medijima pojavila informacija da DORH ispituje kupoprodaju zemljišta pokraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun prešla na 25 milijuna kuna, te da je u kupnju, urbanizaciju, a zatim i prodaju uključen i ministar turizma Veljko Ostojić, oglasio se priopćenjem i sam ministar. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Projekt na lokaciji Škvačota u Balama je već više puta bio tema medijskih napisa zbog čega su poslove na projektu provjerile i nadležne institucije koje u proteklih osam godina - od 2004. do danas - nisu utvrdile nikakve nepravilnosti. 

Očekujem od DORH-a, ako postoji ponovna prijava za ovaj slučaj, da ispita sve činjenice vezane uz ovaj projekt i da javnost čim prije izvijeste o rezultatima. 

S navedenom transakcijom i aktivnostima sam bio upoznat i djelomično uključen s obzirom da se radi o obitelji moje supruge i mogu samo potvrditi da je obitelj postupala odgovorno u odnosu na sve sudionike navedenih radnji. 

Osobno nisam kupio, urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale. 

Navedenu lokaciju u Balama 2004. kupila je moja šogorica s idejom da poslovanje restorana i hotela „Vallsabion“ u Pješačanoj uvali, koji je vodila zajedno s mojom suprugom, a koji je bio prepoznat kao svojevrsni brand obiteljskog hotelijerstva, proširi na novi boutique hotel „Vallsabion 2“ na spomenutoj lokaciji u Balama. 

S idejom ostvarenja tog cilja započete su još 2004. pripremne aktivnosti za realizaciju projekta: izrada idejnog rješenja, izrada feasibility studije, priprema projektne dokumentacije i drugih. 

Općina Bale je sukladno strategiji razvoja općine 2006. donijela prostorni plan kojim se na navedenoj lokaciji dopušta isključivo turistička djelatnost s ciljem daljnjeg razvoja Bala kao turističke destinacije. U vrijeme kada je općinsko vijeće Bala izglasalo prostorni plan od 11 vijećnika, njih 7 je bilo iz Nezavisne liste Plinija Cuccurina (kasnije Ladonja) a samo 2 vijećnika iz redova stranke u kojoj sam član - IDS-a. 

Vjerujem da je javnost upoznata s odnosima IDS-a i Plinia Cuccurina odnosno Ladonje te da nema potrebe da se po tom pitanju išta dalje pojašnjava. 

Toliko o insinuaciji da se na takve odluke moglo utjecati izvan Bala. 

Zemljište se unosi  u temeljni kapital tvrtke Skvačota d.o.o. s ciljem realizacije projekta. Imajući u vidu kapacitete navedenog projekta i strukovno visoke postavljene standarde za izgradnju boutique hotela, procjena vrijednosti investicije iznosila je oko 20 milijuna eura. Taj je iznos bio preveliki zalogaj za financijske mogućnosti postojeće tvrtke, a s obzirom na nestabilnost financijskih tržišta  jedina opcija je bila potražiti novog investitora za projekt hotela. 

Tako je 2007. projekt prodan investitorima koji ga i dalje razvijaju te se nadam da će Bale i Istra na navedenoj lokaciji uskoro dobiti svoj prvi boutique hotel. 

Ova se u Istri već prožvakana i tema izvlači iz naftalina „po potrebi“, a s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju te dužnost koju obnašam ne iznenađuje da se  ona upravo sad pokušava ponovno aktualizirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 90

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti