To je to što me zanima!

Ostojić: Operacijom praćenja novinara rukovodio je Brkić

Ostojić je rekao da je HDZ omogućio zlouporabe Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, da klopke i pratnje bez ikakvog nadzora mogu biti provođene
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić odgovorio je na komentare Milijana Brkića i Tomislava Karamarka.

Ostojić je rekao da je HDZ donio Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu te omogućio zlouporabe Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, da klopke i pratnje bez ikakvog nadzora mogu biti provođene. Dodao je kako je upravo Milijan Brkić rukovodio operacijom praćenja novinara pa i glavnog državnog odvjetnika.

- Upravo je ova Vlada izmijenila Zakon da se tako nešto ne bi moglo ponoviti, kao što je i napokon izmijenjen Zakon da bi se i kroz građanski nadzor ostvarila eventualna potrebna zaštita kod primjene mjera tajnog prikupljanja podataka od strane policije, što prije uopće nije bilo moguće - smatra Ostojić.

- Time su osigurani preduvjeti da nema nepokrivenih područja koja je HDZ itekako koristio. S druge strane i Parlamentarni odbor u svakom trenutku može kontrolirati rad i policije i sigurnosnih službi. Istina je da se, kad je HDZ u pitanju, takav nadzor koristi za otkrivanje tko je bio predmet sudskom odlukom naloženih mjera - kazao je Ostojić za Dnevnik.hr.

- Znakovito je da Sabor još 2007.godine nije dao vjerodostojno tumačenje traženo od SDP-a da li Vijeće za građanski nadzor ima pravo ulaska u OTC. Sve u svemu, stvoren je zakonski okvir za puni nadzor, a licemjerja od strane Karamarka nikad dosta. Vjerojatno će sada reći da bi i Markov trg bio otvoren gdje je godinama progonio indijance. Da zaključim, upravo donesene izmjene su omogućile puni nadzor koji treba razlikovati od tijela koje bi imalo represivne ovlasti da provodi istrage sudskih odluka - zaključuje Ostojić.



Idi na 24sata

Komentari 29

  • zemuncevic 01.12.2015.

    Zanimljivo,novinare pratio Brkic kako kazes a komentatorima dozvoljeni HVALOSPJEVI samo vama kojima Glave RASTU a čím napisemo nesto protiv vas,brisu i zabrana komentiranja a ako tako nastavite valjda cete uvesti i PRISILNI RADA za dobro PARTIJE!!!!!

  • ljubica ljubičica_1 01.12.2015.

    Zašto si mi pošteni građani ne bojimo tajnih službi i prisluškivanja.Zato što nemamo što skrit!

  • Nebum Tirekel 01.12.2015.

    nega, druže ostoja, tko je rukovodio operacijom protupravnog lišavanja slobode zdraog čovjeka i njegovo slanje na prisilno liječenje u umobolnicu bez odgovarajućih zakonom zahtijevanih dijagnoza. štoviše, nakon devet mjeseci prisilnog liječenja na psihijatriji, otpušten je iz bolnice uz dijagnozu da je psihički potpuno zdrav - zapravo da uopće i nije bolovao od psihičkog poremećaja od kojeg je bio "liječen". tko je rukovodio tom akcijom druže ostoja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare