Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Ostojić: Operacijom praćenja novinara rukovodio je Brkić

Ostojić je rekao da je HDZ omogućio zlouporabe Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, da klopke i pratnje bez ikakvog nadzora mogu biti provođene

Ivica Galović/PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
29 komentara

Ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić odgovorio je na komentare Milijana Brkića i Tomislava Karamarka.

Ostojić je rekao da je HDZ donio Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu te omogućio zlouporabe Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, da klopke i pratnje bez ikakvog nadzora mogu biti provođene. Dodao je kako je upravo Milijan Brkić rukovodio operacijom praćenja novinara pa i glavnog državnog odvjetnika.

- Upravo je ova Vlada izmijenila Zakon da se tako nešto ne bi moglo ponoviti, kao što je i napokon izmijenjen Zakon da bi se i kroz građanski nadzor ostvarila eventualna potrebna zaštita kod primjene mjera tajnog prikupljanja podataka od strane policije, što prije uopće nije bilo moguće - smatra Ostojić.

- Time su osigurani preduvjeti da nema nepokrivenih područja koja je HDZ itekako koristio. S druge strane i Parlamentarni odbor u svakom trenutku može kontrolirati rad i policije i sigurnosnih službi. Istina je da se, kad je HDZ u pitanju, takav nadzor koristi za otkrivanje tko je bio predmet sudskom odlukom naloženih mjera - kazao je Ostojić za Dnevnik.hr.

- Znakovito je da Sabor još 2007.godine nije dao vjerodostojno tumačenje traženo od SDP-a da li Vijeće za građanski nadzor ima pravo ulaska u OTC. Sve u svemu, stvoren je zakonski okvir za puni nadzor, a licemjerja od strane Karamarka nikad dosta. Vjerojatno će sada reći da bi i Markov trg bio otvoren gdje je godinama progonio indijance. Da zaključim, upravo donesene izmjene su omogućile puni nadzor koji treba razlikovati od tijela koje bi imalo represivne ovlasti da provodi istrage sudskih odluka - zaključuje Ostojić.Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message