To je to što me zanima!

Ostojić poručio izbjeglicama: "Ne dolazite više u Hrvatsku"

Ostanite u prihvatnim centrima u Srbiji, Makedoniij i Grčkoj. Ovo nije put za Europu i autobusi vas ne mogu odvesti tamo. To je laž, poručio je izbjeglicama ministar
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u 18 sati dao je izjavu za novinare u Lovačkom domu u Starim Kunjevcima. 

'U slučaju novog priljeva, blokirat ćemo određene prijelaze'

- Da bi mogli stabilizirati situaciju mi ne želimo novi veliki priljev izbjeglica. I to je poruka, ako netko namjerno učini bilo koji potez  koji bi rezultirao novim velikim priljevom ljudi, blokirat ćemo određene granične prijelaze i time si dati prostor da možemo normalizirati stanje kod nas i kod ljudi koji su već ušli u državu - rekao je Ostojić.

Kazao je da očekuje da će dodatni prihvatni centar u Belom Manastiru za sada biti dostatan. 

Strana novinarka upitala je Ostojića na engleskom kakvu bi poruku poslao izbjeglicama koji žele u Europu, a ne mogu preko Mađarske. Ostojić je na solidnom engleskom rekao: 'Ne dolazite više ovdje, naši kapaciteti su puni. Ostanite u prihvatnim centrima u Srbiji, Makedoniij i Grčkoj. Ovo nije put za Europu i autobusi vas ne mogu odvesti tamo. To je laž - poručio je Ostojić izbjeglicama.

Idi na 24sata

Komentari 291

  • lokal patriota 18.09.2015.

    Ostojiću, nakon ove izjave vjerujem da su te svi čuli i neće više dolaziti. Prije dan-dva izjavio si da je sve spremno i pod kontrolom. Bio si u pravu, ali sve je pod njihovom kontrolom.

  • 18.09.2015.

    "Ostojić poručio izbjeglicama: "Ne dolazite više u Hrvatsku""....Kako možeš nekome reći da ne dolazi više u Hrvatsku? Možda da si dodao: "Osim kao bogati turisti, ako se ikad obogatite." Kakve su to izjave.....

  • 18.09.2015.

    Možda prestanu dolaziti tek kad saznaju da smo 2013. prodali 3000 tona oružja ISIL-u....

Komentiraj...
Vidi sve komentare