To je to što me zanima!

'Ostojić se ispričao gospođi, neka se sada ispriča i nama'

Ministru Ostojiću poručuju da objasni postupak plaćanja kazne osobama koje su prekršile zakon i hoće li, u duhu tog postupka, kazne platiti i drugim prekršiteljima
Vidi originalni članak

Sindikat kriminalističke policije (SKP) na Facebooku je objavio zahtjev upućen ministru Ostojiću u kojem traži ispriku zbog, kako navode, neprimjerenog nastupa u medijima oko slučaja privođenja žene koja je u Osijeku cestu prešla na crveno. 

- Potaknuti interesom javnosti u svezi policijskog postupanja u Osijeku, te neprimjerenim medijskim istupima ministra u svezi istog, na koji način se dodatno šteti ionako poljuljanom ugledu policije kod građana, SKP uz priloženi dopis očekuje i traži od ministra da se javno ispriča svima policijskim službenicima koji dosljedno provode zakonom propisane poslove i ovlasti u službi građana Republike Hrvatske - napisao je Sindikat.

Ministru poručuju da objasni postupak plaćanja kazne osobama koje su prekršile zakon i hoće li, u duhu tog postupka, kazne platiti i drugim prekšiteljima. 

- Na kraju, kako bi se umanjila šteta za ugled policijske struke učinjena igrokazom oko isprike načelnika PU osječko-baranjske, očekujemo i tražimo od vas da se javno ispričate svima policijskim službenicima koji dosljedno provode zakonom propisane poslove i ovlasti u službi građana Republike Hrvatske - navodi SKP. 

Idi na 24sata

Komentari 388

  • Suštinu u prvi plan 21.12.2015.

    Nesporno krivi i građanka X i policijski djelatnici. Pad ugleda policije kod građana generiran njezinim ponašanjem. Mediji, fascinirani "dokaznom moći" audio - vizualnog zapisa, iznevjerili svoju misiju. Izostali analiza i komentar- tužan poraz pameti. Suština: (1) NASILJE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U OGROMNOM NESRAZMJERU s KARAKTEROM PRIJESTUPA! Radilo se o prekršaju, ne o krivičnom djelu. Počiniteljica nenaoružana! Čemu onda obaranje potrbuške, licem na pločnik, zavrtanje ruku na leđa, stavljanje lisica 66-godišnjoj ženi ? (2) NEPRIHVATLJIVO IZLAGANJE OZLJEDAMA ILI SMRTNOM ISHODU. Fiziologija starijih osoba, ograničava izdržljivost njihove artritično-osteoporozne kičme, ramena, laktova, zapešća, koljena, zdjelice itd. na primijenjeni postupak imobilizacije. Svojstven ili šokom izazvan visoki tlak i srčana aritmija, te mehanička sila, povećavaju šansu fatalnog ishoda, koji može uslijediti i kod zdrave, mlade osobe (jedan presedan: smrt djevojke u kasnim 20-im godinama, kćerke znanca, kod ovakvog postupka u Zapruđu). Olako je "babu" okvalificirati bezobraznom i nasilnom", a ne znati njezin psihički status, koji je mogao uzrokovati neprimjerenost reakcije, a u nastavku izazvati živčani slom, moždani ili srčani udar, zbog šoka od neopravdanog ponižavanja na javnom mjestu, napada na dostojanstvo, nanošenja boli, pa čak i od šoka naknadnog uznemiravanja, na vratima njenog doma, zbog izlišne isprike policijskih službenika. (3) (javna) isprika ministra i samih počinitelja je neprihvatljiva dokle god loše sročeni propisi daju ovlasti otvorene za zloupotrebe i ne mijenjaju se niti nakon što dozvoljena metoda privođenja izazove smrt privođenog. Pučka pravobraniteljica čeka nečiju prijavu ? Gospođa X ima osnove podnijeti tužbu -odštetni zahtjev.

  • freedom4all 21.12.2015.

    Mene samo zanima što bi rekli dežurni dušebrižnici da se ovo dogodi recimo u jednoj Njemačkoj,USA da ni ne spominjem..ako ti drot kaže da staneš onda staneš ili si ga naj**l...ružna slika svakako kad policajac ruši na pod i stavlja lisice babi koja mu mater može biti ali....

  • CRKOVAMJETITO 21.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare