To je to što me zanima!

Ostojić u Bruxellesu: Hrvatska u Schengenu od 2015. godine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska će na granici morati imati dva policajca na kilometar. Sada ima jednog policajca na dva kilometra. Ukupno će za funkcioniranje schengenske granice trebati pet tisuća ljudi
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u četvrtak je u Bruxellesu izjavio kako Hrvatska u schengenski prostor planira ući dvije godine nakon ulaska u članstvo, piše HRT.

- Naš plan je ući u schengenski prostor dvije godine nakon što postanemo članica. Vjerujem da smo na dobrom putu ako do kraja godine ispunimo akcijski plan o ispunjavanju schengenskih standarda - izjavio je Ostojić. 

U Bruxellesu sudjeluje na sastanku Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove. Rekao je i kako bi do kraja ove godine na hrvatskim granicama trebalo biti raspoređeno dodatnih 450 graničnih policajaca. 

Hrvatska će na schengenskoj granici morati imati po dva policajca na kilometar, dok trenutačno ima jednog policajca na dva kilometra. Ukupno će za funkcioniranje schengenske granice trebati pet tisuća ljudi, a od 1. srpnja 2013. Hrvatska će imati pravo na 120 milijuna eura za nabavku helikoptera kojima će se nadzirati vanjske granice EU-a.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • zdrawe 09.03.2012.

    ajmo mi o sadasnjim problemima, pusti ti majstore to sta ce biti, ako ce biti,,,i sad imas posla pa se bas nisi pretrgao sa svojim potezima,osim u zaposljavanju podobnih..kriminala u svakoj drzavnoj firmi,, i nista..da ne govorim dalje nista..

  • feba 09.03.2012.

    Ta granica je potrebna,novi ljudi također a dio toga finansira EU.U čemu je problem?

  • oooooooooooooooooooooooooooooooooo 09.03.2012.

    Nije mi jasno tko će to sve platiti, pa država nema sada novca za osnovne stvari, a ne za dodatno ljudstvo i troškove koji će možda nastati, jer se nadam duboko da će se ta unija do tada raspasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare