To je to što me zanima!

Oštro pismo Kolindi: Zar se vi ponosite Pavelićem i Šakićem?

Efraim Zuroff, lovac na naciste i direktor jeruzalemskog centra Simon Wiesenthal, poslao je pismo hrvatskoj predsjednici, zgrožen njezinim izjavama u Argentini, koje objavljujemo u cijelosti
Vidi originalni članak

"Poštovana predsjednice Grabar-Kitarović,

Pišem vam kako bih izrazio svoju zgroženost i kako bih prosvjedovao protiv vaših izjava izrečenih tijekom vašeg posjeta Argentini. Prema hrvatskom portalu Index.hr, rekli ste da ste 'ponosni na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu". Ako je to točno, očito ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobjegli u Argentinu da bi izbjegli kaznu i  koji su "dijelili sudbinu svog naroda tijekom bivšeg jugoslavenskog komunističkog režima".

Takva izjava je obično prikrivanje jezivih zločina ustaškog režima u NDH i strašna uvreda žrtvama, njihovim obiteljima i onima koji su se borili protiv njega.

Iskreno vaš,

Dr. Efraim Zuroff"

Idi na 24sata

Komentari 614

  • Slaja_1 04.04.2018.

    I ja sam zgrozen što ste vi radili prije svima ostalima koji nisu kao vi i zato pssssttttt.

  • JanaKamenar 16.03.2018.

    Samo tako predsjednice,svaka cast!

  • andrija 2 16.03.2018.

    ak47 što bi netko tebi posebno trebao objašnjavati o ustaškim zločinima. Trebao si pitati Franju Tuđmana pokojnog dok je bio živ. Pitaš ono što je planetarno poznata stvar i sad bi ti da netko tebi nako svega posebno objašnjava o zločinima i zločincima ustaškim. Uhvati se literature hrvatske povijesti pa će ti biti sve jasno. Osim ako ti možda nemaš neku svoju osobnu povijest o svemu tome. Pitaš gluposti pa kao što vidiš ljudi se ne žele zamarati takvim glupim pitanjima. Ako imaš nešto pametnije daj ako ne ,knjige povijesti u šake ,a ne zamarati ljude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare