To je to što me zanima!

Oštro s dugovanjima: Dužnim bolnicama upravljat će ministar

Prema Zakonu o sanaciji javnih ustanova županije se, kada zatraže pomoć, ''odriču'' bolnica tijekom sanacije duga, ali i dvije godine nakon što postupak stupi na snagu
Vidi originalni članak

Na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak naći će se zakon koji će ministru zdravlja Ostojiću omogućiti upravljanje bolnicama koje gomilaju dugove, piše Večernji list

Prema Zakonu o sanaciji javnih ustanova, u ime bolnica koje svoj dug ne podmire u roku 30 dana županije su dužne podnijeti prijedlog Vladi o sanaciji i predaji upravljačkih prava Ministarstvu. Županije se tako ''odriču'' svojih bolnica tijekom sanacije, ali i tijekom dvije godine nakon što sanacija stupi na snagu. Tijekom tog razdoblja Ostojić će imenovati upravitelja i tročlano vijeće u kojem će biti jedan predstavnik bolnice i upravljati ustanovom. Novac će osigurati ministarstvo financija. 

Tako će se postići privremena dvogodišnja centralizacija županijskih bolnica koje će se prema indikatorima kvalitete specijalizirati za određene djelatnosti na područjima u kojima su najbolje. Bolnice za sada duguju 380 milijuna kuna.

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 10

  • HRVAT ALI PRAVI 05.11.2012.

    A kajto se moramo i mi odreci pomoci za vrijeme sanacije!!!!!!!

  • Capafiori 05.11.2012.

    Oštro? Koliko "oštro"? Nesposobni ministar upravljat će nesposobnim bolnicama preko leđa pacijenata? Dogurali smo do toga da u većini bolnica nema osnovne higijenske njege koju je dužno provesti medicinsko osoblje, dakle, nestalo je čak i ljudskosti, a o svemu drugome više ne treba ni pisati. Kakva nam je država, takvo nam je i zdravstvo. Hipokrate, odreci se bijelomantijaša!

  • zahtjevna 05.11.2012.

    kod nas sve u .......otišlo sve u ..................

Komentiraj...
Vidi sve komentare