To je to što me zanima!

Ostvarila joj se velika želja: Fotografirala se s Kolindom

Dok je Kolinda bila na sastanku s Puljićem, ispred ju je strpljivo čekala Merica Dragičević koja se, kaže, tu našla slačajno. Željela ju je pozdraviti i fotografirati
Vidi originalni članak

Kolinda Grabar Kitarović u trodnevnoj je posjeti Bosni i Hercegovini koju je otpočela u četvrtak ručkom u popularnom restoranu 'Kibe' gdje je ručala s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem. Poslije ručka u Predsjedništvu se uz Čovića susrela i sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Poslije kratkog sastanka, susrela se i s kardinalom Vinkom Puljićem, Vrhbosanskim nadbiskupom, a planiran je i susret s visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom. 

Marko Perić/PIXSELL

Dok je trajao susret s Puljićem, ispred ju je strpljivo čekala Merica Dragičević koja se, kaže, tu našla slučajno. Željela ju je pozdraviti i fotografirati, što joj nije uspjelo tijekom ulaska predsjednice, ali je bila odlučna u namjeri da to obavi poslije što joj je pratnja i omogućila, te su je njenim mobitelom fotografirali s Kolindom koja se s njom ljubazno pozdravila i razmijenile su nekoliko riječi.

Marko Perić/24sata

- Draga žena, ljubazna, pristupačna. Ovdje sam došla slučajno, imala sam nešto obaviti u Nadbiskupiji i kad sam vidjela da predsjednica dolazi jednostavno sam ju morala pozdraviti. Znači nam mnogo njena posjeta, da vidimo da ovdje nismo sami - kazala nam je Merica nakon što je Grabar Kitarović otišla na sastanak s Inzkom. 

Marko Perić/24sata

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sudjelovat će s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović na svečanosti u Narodnom pozorištu u Sarajevu na kojoj će joj biti dodijeljena Međunarodna nagrade Isa-beg Ishaković za 2015. Nagrada "Isa-beg Ishaković" ime je dobila po osmanskom upravitelju Bosne iz 15. stoljeća koji se smatra jednim od utemeljitelja Sarajeva kao urbanog središta u tom razdoblju.

Marko Perić/24sata

Prošle je godine ova nagrada dodijeljena slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru, a ranije su je dobili sadašnji predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan te predsjednik Austrije Heinz Fischer.

Posjet nastavlja u petak posjetom Mostaru gdje će se susresti sa čelništvom Hrvatskog narodnog sabora i Sveučilišta u Mostaru, a u subotu će posjetiti Banja Luku gdje će se susresti sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i banjalučkim nadbiskupom Franjom Komaricom. 

Idi na 24sata

Komentari 82

  • KOKKYCH 11.09.2015.

    mogla se slikati sa kartonskom, ta ima manje kg...

  • hrastovi slavonije 11.09.2015.

    Veliki problem imali su odabrati osobu za slikanje sa Kolindom , vidim docek kao da je doso Papa Franjo, viore se zastavice Hrvatske i Bih za pozeljeti opet doci

  • Linz 11.09.2015.

    Naša predsjenica široka u ramenima i "jaka" u nogama, k'o Jovanka Titina iz 65. godine.!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare