Obavijesti

News

Komentari 82

Ostvarila joj se velika želja: Fotografirala se s Kolindom

Ostvarila joj se velika želja: Fotografirala se s Kolindom
10

Dok je Kolinda bila na sastanku s Puljićem, ispred ju je strpljivo čekala Merica Dragičević koja se, kaže, tu našla slačajno. Željela ju je pozdraviti i fotografirati

VIDEO

Kolinda Grabar Kitarović u trodnevnoj je posjeti Bosni i Hercegovini koju je otpočela u četvrtak ručkom u popularnom restoranu 'Kibe' gdje je ručala s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem. Poslije ručka u Predsjedništvu se uz Čovića susrela i sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Poslije kratkog sastanka, susrela se i s kardinalom Vinkom Puljićem, Vrhbosanskim nadbiskupom, a planiran je i susret s visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom. 

Marko Perić/PIXSELL

Dok je trajao susret s Puljićem, ispred ju je strpljivo čekala Merica Dragičević koja se, kaže, tu našla slučajno. Željela ju je pozdraviti i fotografirati, što joj nije uspjelo tijekom ulaska predsjednice, ali je bila odlučna u namjeri da to obavi poslije što joj je pratnja i omogućila, te su je njenim mobitelom fotografirali s Kolindom koja se s njom ljubazno pozdravila i razmijenile su nekoliko riječi.

Marko Perić/24sata

- Draga žena, ljubazna, pristupačna. Ovdje sam došla slučajno, imala sam nešto obaviti u Nadbiskupiji i kad sam vidjela da predsjednica dolazi jednostavno sam ju morala pozdraviti. Znači nam mnogo njena posjeta, da vidimo da ovdje nismo sami - kazala nam je Merica nakon što je Grabar Kitarović otišla na sastanak s Inzkom. 

Marko Perić/24sata

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sudjelovat će s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović na svečanosti u Narodnom pozorištu u Sarajevu na kojoj će joj biti dodijeljena Međunarodna nagrade Isa-beg Ishaković za 2015. Nagrada "Isa-beg Ishaković" ime je dobila po osmanskom upravitelju Bosne iz 15. stoljeća koji se smatra jednim od utemeljitelja Sarajeva kao urbanog središta u tom razdoblju.

Marko Perić/24sata

Prošle je godine ova nagrada dodijeljena slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru, a ranije su je dobili sadašnji predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan te predsjednik Austrije Heinz Fischer.

Posjet nastavlja u petak posjetom Mostaru gdje će se susresti sa čelništvom Hrvatskog narodnog sabora i Sveučilišta u Mostaru, a u subotu će posjetiti Banja Luku gdje će se susresti sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i banjalučkim nadbiskupom Franjom Komaricom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe