To je to što me zanima!

Osudili vozača bin Ladena za podupiranje terorizma

Porota, koju je izabrao Pentagon, a koja je tri dana vijećala, osudila je Salima Hamdana za terorizam. Oslobođen je optužbi za urotu
Vidi originalni članak

Šestorica porotnika, vojnih dužnosnika, u Guantanamu oslobodili su nekih optužbi bivšeg vozača Osame bin Ladena, no ono za što su ga osudili moglo bi biti dovoljno da ostatak života provede u zatvoru. Porota, koju je izabrao Pentagon, osudila je Salima Hamdana nakon tri dana vijećanja za podupiranje terorizma. Oslobođen je optužbi za urotu. Sudac će mu kaznu izreći tijekom dana. Kako piše CNN, Hamdan je za vrijeme čitanja presude plakao pognute glave. Njegov odvjetnik Brian Mizer rekao je kako je sud uvažio dokaze koje niti jedan drugi ne bi te da je optuženik mučen prilikom ispitivanja.
Hamdan je uhićen u Afganistanu u studenom 2002. godine, a u svibnju sljedeće godine prebačen je u Guantanamo. Optužili su ga da je pomogao bin Ladenu u bijegu i da je transportirao rakete za napad na World Trade Center u New Yorku 11. rujna 2001. godine.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • angel7 06.08.2008.

    nek je dobio dozivotnu. koliko je ljudi tog dana poginulo.

  • cepuljni 06.08.2008.

    E SAD BI AMERIKANCI TRIBALI KO I TALIBAN TRAZIT ZA NJEGA OGROMNU OTKUPNINU ILI GA SMAKNIT PRID KAMERAMA KO STO TO TALIBANSKI FANATICI RADE !

Komentiraj...
Vidi sve komentare