To je to što me zanima!

Osumnjičeni Bad Blue Boysi će u grčkim istražnim zatvorima provesti najmanje šest mjeseci?

Grčka preko europskog uhidbenog naloga traži izručenje nekoliko hrvatskih državljana: 'Ne vjerujemo im da zatvori zadovoljavaju minimalne uvjete'
Vidi originalni članak

Očitovanje je bilo vrlo šturo, nemamo odluku kojom se određuje istražni zatvor, navodi se da se nalaže uhićenje tražene osobe i dovođenje na sud. Nemamo pojašnjenje dokaza, vrlo šturi dokument, samo se navodi da se osoba dovede pred sudsko vijeće, kazala je odvjetnica Aleksandra Horvat za Dnevnik Nove TV nakon što u Hrvatsku počeli pristizati nadopunjeni Europski uhidbeni nalozi za još nekoliko navijača čiju predaju traži Grčka. 

Odvjetnica napominje da je s Grcima pokušala pregovarati o uvjetima u zatvoru, ali joj na te upite Grci također nisu odgovorili. 

MIRNI PROSVJED VIDEO U Zagrebu se okupili roditelji uhićenih navijača

- To je bio naš osnovni argument, nisu ništa odgovorili, rekli su u koji bi zatvor moj branjenik išao, jedina rečenica je bila da uvjeti u tom zatvoru zadovoljavaju minimalne uvjete kako to nalaže Europski sud za ljudska prava. Nisu obrazložili - rekla je odvjetnica Horvat dodajući da ne vjeruje u istinitost tih tvrdnji. 

Grci su na upite odvjetnika o duljini istražnog zatvora odgovorili da sud nakon 6 mjeseci prvi put preispituje hoće li osumnjičenike pustiti ili će produljiti istragu na dodatnih šest mjeseci.

POČINJE SUĐENJE EKSKLUZIVNO Hrvate u Grčkoj neće teretiti za ubojstvo: 'Nema dokaza, ali ima jedan problem'

- Tako može biti sveukupno 18 mjeseci. Međutim prvih šest mjeseci se ne događa ništa, osoba je u istražnom zatvoru - napomenula je.

Isto tako je i za one hrvatske navijače koji se trenutno nalaze u zatvoru u Grčkoj. Naime, potrebno je da prođe šest mjeseci kako bi se preispitivalo njihovo puštanje.

- Očekujemo da će Zagrebački županijski sud odbiti izvršenje ovakvog uhidbenog naloga, uvjeti u zatvorima nisu dobri. Grčka se nije očitovala. Očekujemo odluku sljedeći tjedan. Nedostaje očitovanje za još jednu osobu, kad sud to kompletira, sazvat će sjednicu i odlučit će o svim zahtjevima - zaključila je odvjetnica Horvat. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • HerojTito4 16.11.2023.

    potpuno zasluženo samo mi nije jasno kako oni što su pokušali ubit policajce, zapalit benzinsku, i sl., još šetaju slobodni...

  • migaču 16.11.2023.

    Malo je šest mjeseci . Minimalno dvije godine pa nek opet idu na zabranjena gostovanja s letvama mangupe glumit . Od jake skupine postali ko curice sa suzom u oku

  • MarkoDDR35$ 16.11.2023.

    Bravo za Grčku

Komentiraj...
Vidi sve komentare