To je to što me zanima!

Otac ga je otjerao od kuće, pa živi na željezničkom kolodvoru

Sanja o krevetu: Invalid bez nogu na kredit je uredio dio kuće u koju ne smije, ali rate mora plaćati. U kolicima jede i spava, a umije se u WC-u. Stradao je 1992.
Vidi originalni članak

Toplo mi je i nitko me ne tjera, kaže invalid Željko Njegovan (50) iz Slavonskog Broda. Na željezničkom kolodvoru živi osam mjeseci, otkad ga je otac istjerao iz zajedničke kuće.

- Otac i brat ne dopuštaju da se vratim - kaže branitelj bez stopala i dodaje da je imao pravo na vojnu mirovinu.

- Izigrale su me komisije pa dobivam civilnu od 2200 kuna. Dio ode za kredit kojim sam uredio stan u kući u koju ne mogu - rekao je Željko.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sanja Turčinović kaže da su ga slali udomiteljima, ali on je svaki put otišao.

- Traži smještaj u brodskom Domu umirovljenika, gdje nema mjesta - rekla je S. Turčinović.

Željko kaže da su ti domovi više sličili štalama.

- Ostajem na kolodvoru dok ne dokažem da sam vojni invalid - priča.

Spava u kolicima. Podigne noge na radijator. U kolicima i jede, a umije se u WC-u. Ne diraju ga jer ne radi nered.

Smrznuo se na gospićkom ratištu

Željko je  nastradao 1992. u Domovinskom ratu. Smrznuo se kao pripadnik 118. brigade na gospićkom ratištu. Zbog teških ozeblina ostao je bez stopala na obje noge i kreće se isključivo u kolicima. Najveća mu je želja dobiti proteze za obje noge.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • elektro manija 10.04.2012.

    pa kako uopće se mogu pisati takvi članci jer ovo nema veze sa istinom!!!! čovjek je iz problematične obitelji i invalid je od nedavno ali od rata sigurno nije. i lako je saznati tko je tu u pravu i što je prava istina. ovo je očiti primjer da naš sustav ne funkcionira i da danas svatko može iscenirat ovakve stvari a našim novinarima svaka čast!!

  • becan 02.04.2012.

    Eto ne mogu odoliti da ne komentiram ove neistine u ispovjesti dotičnog gospodina. Noge je izgubio kad se prije godinu dana pijan smrznuo kod kuće. Smrzo se jer nema ni vrata ni prozora. On je nešto sitno bio u gardi ali nikadana ratištu,naime on je zbog ubojstva odležao Goli otok prije rata. Kompletna obitelj alkoholičar, otac ubio majku a poslije i još jednog čovjeka s kojim je radio i bio u zatvoru 20god. I da ne nabrajam dalje samo bih zaključio da svi Brođani znaju okomu i čemu je tu riječ. Za njega je jedino rješenje nekakva komuna gdje ne bi mogao imati pristup alkoholu i to je to. Sve ostalo nema smisla jer je to psihički bolesna obitelj i sve je donekle dobro dok se ne dokopaju alkohola. Sa druge strane oni su potrošili toliko državnog novca da se moglo odhraniti i školovati barem dvadesetak napuštene i siromašne djece! Sve u svemu katastrofa a država ne radi ništa da takove slučajeve kvalitetno!

  • kudrolija 01.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare