To je to što me zanima!

Otac i sin su se smrznuli, u stanu ih pronašla susjeda

Susjeda je u zagrebačkom naselju Maksimir u Aleji A. Augustinčića u ponedjeljak našla u stanu mrtve oca Vladimira Š. (76) i sina Gorana Š. (51)
Vidi originalni članak

Smrznuta tijela Vladimira Štanfelja (76) i njegova sina Gorana (51) pronašli su u ponedjeljak policajci u stanu u zagrebačkoj Aleji Antuna Augustinčića. Susjedi su primijetili da su prozori i vrata stana bili otvoreni cijelu noć i jutro pa su pozvali policiju.
- Otac i sin su bili problematični. Stalno su se pijani svađali i tukli. Zbog njih smo vrlo često zvali policiju u našu zgradu - rekla je susjeda, koja je željela ostati anonimna.
Dodaje kako cijela zgrada ima zajedničko grijanje, pa je i sigurna da je radilo grijanje u stanu Štanfeljevih. Ipak, policija sumnja da je spoj alkohola i hladnoće zbog otvorenih prozora bio koban i da su se smrznuli. Tragova nasilne smrti nije bilo. Obdukcija bi trebala potvrditi njihove sumnje u smrzavanje.
U Domu za starije i nemoćne Maksimir su nam rekli da su Vladimir i Goran čekali da ih se smjesti u dom. Nešto više od mjesec dana Dom je dostavljao hranu Goranu u stan.
- Goranu je već određena skrbnica, a isto je čekao i otac Vladimir. Oni su bili teški socijalni slučajevi, a tu je još bio i alkohol - kaže Sara Topić, socijalna radnica.

U EUROPI UMRLO 80 LJUDI
U Poljskoj je u protekla tri dana umrlo 42 ljudi od hladnoće od kojih je većina beskućnika koji nisu izdržali ekstremno niske temperature, javlja BBC. Ukrajina je javila o 27 umrlih, a u Francuskoj je dvoje beskućnika umrlo od hladnoće.

STRAVA U BEOGRADU
U jedinom srpskom državnom skloništu za beskućnike u Beogradu umro je beskućnik. Ostali beskućnici su bili pored njega i gledali tužnu sudbinu svoj poznanika. Resursi u svim skloništima u Srbiji su potpuno iscrpljeni.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • user_27152 23.12.2009.

    bitnije je HP-u da naplati nego da koji čovjek preživi, evo vam kapitalizam

  • Stelex 23.12.2009.

    Prije par sati našli još jednog smrznutog kraj Čabra... čovjek izašao iz kafića još u nedjelju uveče, obitelj jučer prijavila da ga ne mogu dozvati na mobitel... tražili ga ... našli ga uz glavnu cestu ...

  • Hrco Kukac 22.12.2009.

    Anjcib, svaka ti je na mjestu. U potpunosti se slažem. Mene je jednom lik zaustavio i žicao 10 kn za vinčeko. Ja sam mu rekao odi do mene doma i kosilicom pokosi travu i dobiješ 50kn. A on će meni: Kaj si ti lud?. Puuuno je bitangi u Hrvata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare