To je to što me zanima!

Otac je blizanke zaboravio u autu, umrle su od vrućine?

Ove godine je već 24 djece umrlo u SAD-u od vrućine jer su ih ostavili u vozilima. Prema podacima neprofitne organizacije KidsAndCars godišnje oko 37 djece umre od vrućine u automobilima
Vidi originalni članak

Blizanke su umrle nakon što ih je otac zaboravio u vozilu u američkoj sveznoj državi Georgia. Policija je oca uhitila. 
Susjedi su primijetili da su djevojčice zarobljene u autu. Izvukli su ih van i pokušali im pomoći te su pozvali policiju. 
- Susjedi su u utorak navečer čuli kako djevojčice vrište iz automobila i pozvali su 911. Vjerujemo da su djevojčice bile dulje vrijeme u vozilu - rekao je Chris Dobbs iz policije u Carrolltonu. Policija je utvrdila da se djevojčice zovu Ariel Roxanne North i Alaynah Maryanne North i da su bile stare 15 mjeseci. Odvezli su ih u bolnicu no tamo su umrle. 

Asa North (24), otac djevojčica, je uhićen, piše CNN. Majka djevojčica u to vrijeme nije bila kod kuće već u posjetu bolesnoj rođakinji. U međuvremenu se vratila u Carrollton. Tijela djevojčica su poslali na obdukciju, a sumnja se da su umrle od vrućine. Ove godine je već 24 djece umrlo u SAD-u od vrućine jer su ih ostavili u vozilima. Prema podacima neprofitne organizacije KidsAndCars godišnje oko 37 djece umre od vrućine u automobilima. Najviše ih je bilo 2010., čak 49. Prema statistikama 87 posto djece je staro do tri godine. 

Beba ostala zaključana u autu


Tromjesečna beba u sjedalici ostala je zaključana 2. kolovoza u automobilu u Zagrebu. Ubrzo je došla policija koja je razbila staklo suvozačevih vrata i spasila bebu. Do nezgode je došlo jer je majka ostavila ključeve auta na sjedalu ni ne sluteći da će se automobil sam zaključati kad se zatvore vrata. 

Idi na 24sata

Komentari 101

  • GIRIGARI 06.08.2016.

    Vidim čuđenja kao iznenađeni smo, kroz povijest nije bilo ljudi zvijeri? Ovaj što je "zaboravio" djecu nije čovjek, još manje otac, a nije ni zvijer kojoj bih progledao kroz prste. Njega jednostavno treba maknuti kako to nikada više ne bi imao priliku ponoviti, a i za primjer drugima. Ne mislim na linč, nego na organiziran čin države. Dobro je da to ameri imaju. Kad tad vjerujem kako će se i ostale zemlje vratiti na to. Ja ne mrzim, ne bih se osvećivao već bih jednostavno micao opasnost najgorega. Ne onoga što pretpostavljamo da bi se moglo dogoditi već onoga što se već dogodilo, neovisno o razlogu zbog kojega je "zaboravio" djecu. Taman da ga je sunčanica opizdila. Ne zaboravljaš djecu i točka.

  • Artusartus 06.08.2016.

    Kada se uzme u obzir koliko je ovih "osunčanih" i napušenih primalaca socijalne pomeći (već treću generaciju), onda su ovakvi događaji zapravo rijetki (ili se rijetko piše o njima - uredništva novina čine uglavnom WASPovi).

  • ZagrebČipovi 06.08.2016.

    Dragi Bog se igra i podari djecu svakakvim kretenima. Ne mogu zamisliti da nekuda krenem a da djecu zaboravim,to mi je život. Neki dan sam vozio macu u transporteru, usput sam morao po neke uputnice kod dok. bio sam nervozan što sam čekao 10min, auto je bio u hladu i sa polu otvorenim prozorima. Djecu nebih napustio ni u ludilu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare