To je to što me zanima!

Otac je pilio bačvu od ulja: Sinovi opečeni u eksploziji

Filip (12) i Jakov (18) zadržani su u bolnici. Htjeli su s ocem napraviti veliku posudu za cvijeće. Nisu ni sanjali da bi mogla eksplodirati i ozlijediti ih
Vidi originalni članak

Filip (12) i Jakov (18) Milišić iz Bilica kraj Šibenika teško su ozlijeđeni nakon što je u subotu popodne u dvorištu njihove kuće eksplodirala bačva u kojoj je nekad bilo motorno ulje. Braća su pridržavala praznu 200-litarsku metalnu bačvu koju je otac Brane (44) pilio električnom brusilicom. Eksplodirale su pare od ulja koje je nekada bilo u bačvi.
- Volio bih da sam na mjestu umro, a da se djeci nije ništa dogodilo. Neka moja tragedija bude škola svima drugima. Bačva već sedam godina prazna stoji u dvorištu i nije prva koju sam ispilio. Čak sam je bio oprao i začepio kako unutra ne bi ulazila prljavština. Tko bi pomislio da nakon toliko godina u praznoj i čistoj bačvi može biti eksplozivnih para? - još je u šoku otac Brane. Bio je lijep dan, kaže, pa je pozvao sinove da izađu na zrak i pomognu mu umjesto da sjede stalno za računalom.
- Mlađi sin sjeo je na bačvu, stariji ju je pridržavao, a ja sam je brusilicom počeo piliti. Htjeli smo napraviti posude za cvijeće. Eksplodirala je nakon što sam ispilio 30-ak cm. Nasreću, svi smo živi - rekao je Brane Milišić. Eksploziju je uz pare i iskru prouzročio i tlak koji je nastao u začepljenoj bačvi.
Malđi sin Filip ima opekline i iščašio je gležanj, a stariji Jakov slomio je potkoljenicu na dva mjesta, pa su ga morali hitno operirati. Leže u susjednim krevetima u Općoj bolnici Šibenik. Filip bi u ponedjeljak trebao kući, ali Jakov će se dulje oporavljati.

EKSPLOZIJA IH JE PODSJETILA NA RAT
Tek nakon dolaska Hitne susjedi su saznali što je izazvalo eksploziju, koja ih je podsjetila na ratno doba i bombe koje su svaki dan padale na Šibenik. Policija nije podnijela prijavu, ali će ipak izvjestiti Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • user_37063 14.03.2010.

    glupa obitelj bikte sta reci sta ih sad triba zaliti zali li ko mene

  • domagoj981 14.03.2010.

    pa i ako je prazna opasna je radi plinova koji nikad ne ispare ne opere li se bačva vodom nekoliko puta...stari ispao si glup a djeci želim što brži i bezbolniiji oporavak.

  • rođina skvo 14.03.2010.

    Djeci želim što brži oporavak i povratak kući.Roditelji i ostali bogom dani ja vam želim da vam se ovakve stvari u životu nikad ne dese.Pitam se dali se ovko što ili slično može desiti svakom od nas,svi mi koji imamo djecu griješimo u nečemu i zaboravite to.................

Komentiraj...
Vidi sve komentare