To je to što me zanima!

Otac je priznao krivnju: Počelo suđenje za pljačku aerodroma

Oružana pljačka na aerodromu dogodila se u listopadu prošle godine kada su zaštitare Zračne luke Dubrovnik koji su prenosili novac presrele dvije osobe na motociklu, uzele novac uz prijetnju vatrenim oružjem
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Dubrovnilku počelo je suđenje Antunu Katušiću i Saneli Hadžić za kazneno djelo razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik. Antun Katušić je priznao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Sanela Hadžić je rekla da se ne osjeća krivom, piše Dubrovački tjednik.

HOSTEL U GRUŽU Pljačka zračne luke: Uhitili su ženu, u hostelu našli i oružje

Podsjetimo, oružana pljačka na aerodromu dogodila se u listopadu prošle godine kada su zaštitare Zračne luke Dubrovnik koji su prenosili novac presrele dvije osobe na motociklu, uzele novac uz prijetnju vatrenim oružjem, a nakon krađe su se udaljile.

- Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv Antuna Katušića (46) zbog počinjenja kaznenog djela prikrivanja te protiv državljanke Bosne i Hercegovine (40) zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja u razbojništvu počinjenog na štetu pravne osobe iz Dubrovnika.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je tijekom listopada 2019. godine, a okrivljenica od listopada 2019. od 25. siječnja 2020., po prethodnom dogovoru da uz prijetnju oružjem uzmu novac, počinili navedena kaznena djela, pri čemu je okrivljenica htjela mu pomoći u počinjenju kaznenog djela razbojništva na štetu pravne osobe.

Tereti ih se da su zajedno došli u Dubrovnik radi stvaranja uvjeta i podjele uloga u činjenju naznačenog kaznenog djela, te je okrivljenica dovela osobu iz Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje u činjenju planiranog kaznenog djela. Prethodno je okrivljenik uzeo motocikl za kojeg je znao da je otuđen kako bi ga koristio za počinjenje kaznenog djela. Dvoje državljana Bosne i Hercegovine su 21. listopada 2019. na motociklu, uz prijetnju oružjem, od djelatnika pravne osobe uzeli novac u vrijeme dok je okrivljenik pratio događaj i bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu. Okrivljenica je, nakon počinjenja kaznenog djela, u objektu u Dubrovniku u kojem je boravila do 24. listopada 2019., koji je poslužio za skrivanje oružja kojim je počinjeno kazneno djelo, 25. siječnja 2020. došla u Dubrovnik kako bi odnijela oružje skriveno u sobi koju je prethodno koristila, no u tome su ju spriječili policijski službenici koji su u skrivenom prostoru pronašli dva pištolja s pripadajućim spremnikom i streljivom - još prije je izvijestio županijski DORH.

UKRALI 700.000 KUNA Pljačka u zračnoj luci: Ocu i sinu još dva mjeseca zatvora

Još krajem prošle godine pisali smo o tome kako su priveli tatu i sina, sumnjivce za pljačku dubrovačke zračne luke. Antun i Antonio Katušić, otac i sin iz naselja Gabrili, osumnjičeni su da su u Zračnu luku Dubrovnik stigli s ukradenim skuterom oko 7.40.

Naoružani su zaskočili zaštitare koji su prevozili novac iz duty free shopa i sukobili se s njima. Zaštitar s novcem nije htio predati plijen pa su se počeli tući i hrvati po asfaltu, dok su ostali radnici zaprepašteno gledali.

Na kraju je jedan od razbojnika uspio izvući pištolj i uperiti ga u zaštitara, koji mu je predao torbu s oko 750 tisuća kuna.

Nakon pljačke dvojac je pobjegao u Sutorinu, mjesto u susjednoj Crnoj Gori. Tamo su sjeli u jedan restoran i ručali. 
 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • frane555 26.05.2020.

    I ti bi priznao da te netko dobro namlati ubije boga u tebi i ko nisi ukrao

  • _Varešak_ 26.05.2020.

    Lijepo priznao je,jeli vrnuo peneze ?

  • esseGesse 26.05.2020.

    A gdje je lova..?

Komentiraj...
Vidi sve komentare