To je to što me zanima!

Otac je tukao i davio kćer: 'To nije zlostavljanje, nego odgoj'

Iako su liječnici dijagnosticirali ozljede oka, a psihijatri da je dijete zlostavljano, sud u Zadru je odbio provesti dokazno ročište. Isto su učinili DORH i Županijski sud
Vidi originalni članak

Otac je djevojčicu, kako je ispričala, više puta jako udario po licu, gnječio joj vrat i grkljan, vulgarno je vrijeđajući. Djetetu je pozlilo i palo je na pod, no, kako je rekla, otac joj nije pomogao, već je još jače nastavio vikati. Sve se zbilo u veljači 2011. godine, piše Jutarnji list.

Liječnik je djevojčici dijagnosticirao kontuziju očne jabučice i tkiva očne šupljine, a dva tjedna poslije u zagrebačkoj Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež postavljena joj je dijagnoza zlostavljanog djeteta.

'Nije riječ o zlostavljanju, već odgoju'

Antun Klišmanić, sudac istrage Županijskog suda u Zadru, odbio je provesti dokazno ročište radi ispitivanja oca tada 10-godišnje djevojčice. On u obrazloženju ističe da očevo ponašanje nije bilo usmjereno na zlostavljanje, već 'na odgoj i ukazivanje potrebnog ponašanja u određenom  pravcu'.

I zadarsko Državno odvjetništvo i Županijski sud zaključili su da se ne radi o zlostavljanju djeteta, već o odgojnim metodama. Ustavni sud je slučaj odbio iz formalnih razloga, a sada će o njemu odlučivati Europski sud za ljudska prava.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • RinaBlažev 20.02.2015.

    Da tuče i davi dite!!!! Mozda je djevojcica ucinila nesto lose ali to nije razlog za iskaljivati svoj bijes nad njome. Mogu ja doc tamo na onaj sud malo daviti njih ocito im to pase!!!!!!! Ma ja iman 11 godina i znam kada mi se neda nesto radit da radin materi dispet ali ona prvo blago pa onda pleska ako se ne kontroliram ali nikada mi nije ucinila nesto nazao.Plesku dobijen kad zasluzim ali me nikad nije prebila niti davila kao neki psihopati!!!

  • jaded 10.04.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 10.04.2014.

    Sudac ima potpuno pravo na svoje vidjenje situacije.Ovdje u ovoj presudi nema nista sporno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare