To je to što me zanima!

Otac Josipa Klasnića: Bio je naš poseban mali čovjek

Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru je nakon ispitivanja petorici maloljetnika odredio 48-satno zadržavanje, a šestoricu je pustio kući
Vidi originalni članak

Blaženko Klasnić nije skrivao suze pričajući o svome tragičnom preminulom bratu Josipu iz Andrijaševaca, za kojeg su patolozi Kliničke bolnice Osijek utvrdili da je umro od posljedica premlaćivanja sedam dana ranije ispred Poljoprivredno šumarske škole u Vinkovcima.
- Bio je jedinstven i potpuno drukčiji od svih nas. Zvali smo ga 'mali čovjek’. U kući nas je bilo osmero djece, ali Josip je bio poseban - rekao je Blaženko. Otac Stjepko ističe da Josip nije imao niti jedan izostanak, niti jednu jedinicu.
- Stradavaju nevini, oni koji mrava ne bi zgazili. Želim vjerovati da će se pravda istjerati do kraja te da će policija otkriti počinitelje - rekao je Stjepan Klasnić. Istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru u nedjelju su priveli 11 učenika trećeg razreda Poljoprivredno šumarske škole koji su sudjelovali u premlaćivanju. Šestorica su privedena zbog sudjelovanja u tučnjavi, dok su petorica osumnjičena za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda sa smrtnom posljedicom. Svih 11 su stariji maloljetnici. Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Milan Kojić nakon ispitivanja odredio je petorici maloljetnika 48-satno zadržavanje, a šestoricu je pustio kućama. Maloljetnici su se prije tučnjave skupili ispred škole, a sve je snimila školska nadzorna kamera. Marinko Džakula, ravnatelj škole, naglasio je da će glavne počinitelje sigurno izbaciti iz škole, a ostale će kazniti opomenom pred isključenje.
- Svi pričaju o bullyingu, a nitko o tome da je on zapravo posljedica nasilja nad djecom u obitelji, ali i elektroničkog nasilja. Nasilje je postalo način zabave, stil života i nagrada da izađeš iz anonimnosti - objašnjava prof. dr. pedagogije i sociolog Zlatko Miliša. Ističe da država nema strategiju za prevenitvne programe, već brigu o mladima prepušta civilnom sektoru. Odgovornima smatra i policiju, ali i Ministarstvo znanosti koje bi preventivne programe trebalo provoditi već u vrtićima.
- Ima ogroman postotak roditelja koji se ponašaju kao nojevi i koji ne žele ni medijima ni nama stručnjacima govoriti o nasilju nad njihovom djecom. U takvim slučajevima šutnja nije zlato, nego zlo - upozorava Miliša.

MULTITALENT: SVIRAO HARMONIKU,TRČAO...
Otac Stjepan nije skrivao da je vođenje velikog imanja namjeravao prepustiti Josipu, koji mu je često pomagao u polju. Talentirani dječak šest je godina pohađao glazbenu školu u Vinkovcima, gdje je učio svirati harmoniku. Često je s bratom znao zaigrati nogomet. Neutješni otac je ponosno pokazao i dvije medalje koje je Josip osvojio trčeći kroseve za svoju školu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • mayhem26 03.11.2008.

    Jadna ima majka koja ih je rodila......Do punoljetnosti u dom sa njima,a poslije toga u lepoglavu na barem 15 godina.

  • 1mate 02.11.2008.

    ko god da je sudjelova nema veze kako treba zavrsit u zatvor to je gospodo ubojstvo jeli s predumisljajem ili nije nema veze zakon mijenjajte nema tu maloljetan ili ne zatvorite sve

  • teri 02.11.2008.

    Jadno dijete..... Šta vrijedi da mi odgajamo svoje dijete i učimo ga kulturi i poštenju kad ima roditelja koji to ne rade.... i moj je sin bio pretučen s teškim tjelesnim ozljedama usred svog grada i to od šesnaestogodišnjaka..... kakvi su to roditelji da ne znaju da im je dijete 250 km od svog grada i da nekog mlati.....nemam riječi

Komentiraj...
Vidi sve komentare