To je to što me zanima!

Otac silovane Indijke: Želim da cijeli svijet zna njezino ime

Umrla je braneći se. Ponosan sam na nju. Objavljivanje njezinog imena dat će snagu ostalim ženama koje su preživjele takve napade, rekao je otac djevojke (23)
Vidi originalni članak

Otac indijske studentice koja je umrla u New Delhiju od posljednica premlaćivanja i silovanja rekao je kako želi da svijet zna njezino ime kako bi bila nadahnuće ostalim žrtvama seksualnih napada.

Britanski list The People, informaciju je objavio na svojoj internetskoj stranici u nedjeljnom izdanju. Navode kako se otac zove Badri Singh Pandey, a kći Jyoti Singh Pandey.

- Želimo da cijeli svijet zna njezino ime. Nije učinila ništa loše. Umrla je braneći se. Ponosan sam na nju. Objavljivanje njezinog imena dat će snagu ostalim ženama koje su preživjele takve napade - izjavio je njezin otac. 

Na prvom saslušanju u subotu na sudu u New Delhiju objavljeni su rezultati DNK analize koji petoricu muškaraca povezuju s grupnim silovanjem 23-godišnje djevojke koje je izazvalo gnjev indijske javnosti. Stotine ljudi su prosvjedovale zbog sporosti pravnog sustava. 

Petorica muškaraca u dobi od 19 do 35 godina optuženi su za silovanje, otmicu i ubojstvo, a ako ih sud proglasi krivima mogli bi biti osuđeni i na smrtnu kaznu. Sutkinja je naložila da se izvedu pred sud u ponedjeljak dok bi šestom osumnjičenom trebao suditi sud za maloljetnike. Iduće saslušanje trebalo bi biti 10. siječnja.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • đido 07.01.2013.

    Ma zasluzuju barem 5 godina zatvora.

  • AnaGrgurović 06.01.2013.

    nadam se da barem tamo ima pravde kad nema kod nas..takve triba zatvoriti do vječnosti i kastrirati ili ubiti

  • sara100 06.01.2013.

    Kako je jadnim roditeljima kad znaju šta im je kćer proživljavala :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare