To je to što me zanima!

Oteli je i ostavili u džungli, pet je godina živjela s majmunima

Marina Chapman (62) se s majmunima penjala po drveću te je rukama lovila životinje, a onda su je našli lovci i prodali bordelu. Nakon godinu dana je pobjegla...
Vidi originalni članak

Marina Chapman (62) iz Bradforda u Velikoj Britaniji rođena je u Kolumbiji. Oteli su je, a onda ostavili u dubokoj džungli. Prihvatili su je majmuni...

- Imala sam četiri godine. Vadila sam grašak iz mahuna u vrtu na kraju sela. Sjećam se crne ruke koja mi je zavezala krpu oko usta - prisjetila se otmice. Pretpostavlja da je nešto pošlo krivo jer su je otmičari ostavili duboko u kolumbijskoj prašumi.

Lutala je prestravljena životinjskim urlicima, gladna i žedna. Nakon dva dana okružilo ju je 12 znatiželjnih majmuna kapucina. Prihvatili su je u koloniju i naučili kako preživjeti. Penjala se s njima po drveću, rukama lovila životinje... S majmunima je živjela oko pet godina. Tad su je našli lovci i prodali je bordelu za papigu. Nakon godinu dana pakla pobjegla je, prije nego što su je prisilili na seks. Sljedećih godina živjela je na ulici pa se zaposlila kao sluškinja neke obitelji. S njima je došla u Englesku na šest mjeseci, i ostala.

Zaljubila se 1977. u bakteriologa Johna. Danas imaju dvije kćeri.



Idi na 24sata

Komentari 91

  • marija1411 27.10.2012.

    a Bože i tog života

  • num_1 23.10.2012.

    Za autora članka - ovo je ono što nije napisano: Marina Chapman je na nagovor svoje 2 kčeri napisala knjigu "Djevojka bez imena" o događajima iz svog djetinjstva. Rođena u Kolumbiji s nekih 5g., 1950-ih je oteta i na neki način završila napuštena u džungli. Prihvatili su je kapucineri (majmuni koji imaju mnogo čovjekolikih karakteristika). Kada su je konačno pronašli ljudi (ona procjenjuje nakon 5 godina), prodana je u bordel u Kalkuti, gdje je svakodnevno premlaćivana kao prostitutka. Uspjela je pobjeći i na kraju ju je udomila kolumbijska obitelj koja joj je dala ime Marina Luz. Udana je za Johna Chapmana i živi u Yorkshireu, majka je 2 kčeri. Kčeri je odgajala slično kako su majmuni odgajali nju. Djeci je to bilo zanimljivo jer su npr. kada su bili gladni trebali stvarati buku. Svi njihovi prijatelji su obožavali njihovu majku i neuobičajene običaje u njihovoj kući. Uspavljivala ih je pričama o džungli i sada su je uspijele nagovoriti da napiše knjigu. Knjiga bi trebala izači polovicom 2013.g.

  • skadarka tanja 22.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare