To je to što me zanima!

Oteli predsjednika i premijera: Kaos i neredi u Burkini Faso

Time je zemlja opet krenula putem neizvjesnosti nekoliko tjedana prije prvih parlamentarnih izbora nakon što je protjeran bivši čelnik Blaise Compaore
Vidi originalni članak

Članovi Predsjedničke garde u Burkini Faso upali su u kabinet i oteli predsjednika Michela Kafandoa i premijera Isaaca Zida, dva ministra Augustina Loada i Renea Bagoro. 

Time je zemlja opet krenula putem neizvjesnosti nekoliko tjedana prije prvih parlamentarnih izbora nakon što je protjeran bivši čelnik Blaise Compaore, koji je zemljom vladao 27 godina.

Radio France Internationale i privatna Omega radio postaja prestale su s emitiranjem jer su trupe zaprijetile da će ubiti osoblje ako nastave prenositi vijesti.

Prosvjednici su opkolili predsjedničku palaču u glavnom gradu Ouagadougou i osudili čin predsjedničke garde nakon čega je izbila pucnjava oko 19.30 sati.

Mnoštvo se okupilo te zviždaljkama i vuvuzelama prosvjedovalo izvikujući "Dolje predsjednička garda". Sjedište stranke CDP (Kompaore kongres za demokraciju i napredak) navečer je ispremetano i opljačkano tijekom večeri, piše Yahoo News. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Pametna ovca 17.09.2015.

    Već vidim pokret fasovaca prema EU.

  • Sluga Janko 17.09.2015.

    Što se danas događa kod susjedov to se može sutra kod nas,iako je Afrika malo daleko od nas ali nije situacija u lijepoj našoj daleka od te u Burkini Faso,nadam se da će što prije kod nas isti događaj samo da je malo žešće,ljudima "pucaju" živci

  • nosper 17.09.2015.

    navodno je ona luda merkelica već pozvala jadne stanovnike burkine faso da dođu u eu.jedini uvjet je da budu mlađi od 33 godine.naravno većinom muškići.

Komentiraj...
Vidi sve komentare