To je to što me zanima!

Oteti britanski novinar snimio novi ISIL-ov propagandni video

Oteti britanski novinar John Cantlie pojavio se u novom propagandom videu Islamske države snimljenom u Mosulu u Iraku, kazali su irački sigurnosni dužnosnici
Vidi originalni članak

Oteti britanski novinar John Cantlie pojavio se u novom propagandom videu Islamske države snimljenom u Mosulu u Iraku, kazali su irački sigurnosni dužnosnici.

U videu, koji je objavljen u srijedu, Cantlie opisuje kako su savezničke snage bombardirale četiri od pet mostova koji premošćuju rijeku Tigris i kako je uništavanje mostova našetilo stanovnicima grada, ali i da su promašili cilj - istrebljenje mudžahedina, jer njih tamo ni nema. Također govori o bombardiranju cijevi za vodu koji opskrbljuju velike dijelove grada, zbog čega je pitka voda postala teško dostupna.

Cantlie je na snimci odjeven u crne hlače i kaput, vidno je smršavio i ima bradu. Ovo je prvi put u posljednjih šest mjeseci da se Britanac pojavio u nekom ISIL-ovom propagandnom videu.

Britanski novinar i fotograf otet je 2012. godine u Siriji, zajedno s američkim novinarom Jamesom Foleyjem koji je kasnije smaknut. Do sada se pojavio u više ISIL-ovih videa, a u svakom je bio prikazan kao novinar kritičan prema politici Zapada, a ne kao zatočenik, piše Mirror.

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • UNPROFOR 09.12.2016.

    Nije on interesantan , nego vojni transporti u pozadini ! Tako su Vietnamci pobjedili i Francuze i USA tamo kod njih u đungli , a ovi na otvorenoj ćistini ! I onda se Amerikanci još hvale , kako uništavaju ISIL!!!!! Da se bore , a ne fda ćuvaju ISIL za "demokratizaciju " Sirije , nijedan se ovaj biciklista ne bi šetao , nego bi čamili u podrumima !

  • Aibavhcs 08.12.2016.

    strašno šta sve preživljava, sretno mu bilo

  • nokia010 08.12.2016.

    Posle skoro 5 godina ga nasli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare