To je to što me zanima!

'Otišao je u mirovinu': MiG 21 od sada je atrakcija u Vrsaru

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske otpisanog letača odlučilo je donirati kao izložbeni primjerak. Ondje će se priključiti floti od 12 zrakoplova - oldtimera
Vidi originalni članak

Njegova uglancana braća i dalje paraju nebo iznad Hrvatske, a MiG 21, broj 124, smjestit će u starački dom - Aero park Vrsar.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske otpisanog letača odlučilo je donirati kao izložbeni primjerak. Ondje će se priključiti floti od 12 zrakoplova - oldtimera koje svake godine razgledava mnoštvo turista.

- Napisali su nam kao im je namjera čuvati sjećanja na Domovinski rat, bombardiranje zračne luke u Vrsaru te zrakoplovne kulture i ljubavi prema zrakoplovstvu - priopćili su iz MORH-a. Primopredaja letjelice bila je početkom prošlog tjedna, a jučer su došli po njega kako bi ga odvezli u Istru. 

U vojarni Pukovnik Marko Živković montirali su ga na hrvatski nosač aviona - kamion labudicu. Pojava borbenog zrakoplova na autocesti izazvala je oduševljenje, ali i čuđenje građana, koji su slali fotografije. Neki sretnici mogli su ga vidjeti i izbliza, dok se vozač odmarao na benzinskoj crpki.

Inače, MORH je već prije darovao nekoliko starih MiG-ova. Možete ih vidjeti u Pribislavcu kod Čakovca, Turnju kod Karlovca i na ulazu u vojarnu na Plesu kod Velike Gorice.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • BUBASVABA_4 15.10.2015.

    I ovaj je parao nebo samo dokle a druge uglancane samo čistite jer su za staro željezo.

  • Pametna ovca 15.10.2015.

    Jel izdržao vožnju ili se raspao prije nego što je stigao na odredište?

  • TacticalTomahawk 15.10.2015.

    za kontrolu zracnog prostora nije bitno imati najmoderniji zrakoplov. mig21 ili bilo kakav nadzvucni zrakoplov, jednostavan za remont u hrvatskoj, je sasvim dovoljan. ne kuzim sto je to tesko nove dijelove producirati iz 3d printa, nema licenca. djelomicno modernizirati i nema ovisnosti o drugima u slucaju rata. embargo EU i UNa smo skupo platili krvlju i skoro nas je kostalo rata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare