To je to što me zanima!

Otišle planinariti na Alpe, pa se smrznule na visini od 4000 m

Dvije žene i muškarac planinarili su na planinskom masivu Monte Rosa u Peninskim Alpama, čiji je najviši vrh Dufourspitze na više od 4630 metara nadmorske visine, muškarac je jedini preživio
Vidi originalni članak

Dvije planinarke Martina Svilpo (29) i Paola Viscardi (28) iz talijanske regije Piemont nazvale su gorsku službu  kad se zbog vremena nisu mogle vratiti u dolinu. Zbog jakog vjetra  koji je bio i do 80 km/h, gorski helikopter za spašavanje u početku nije mogao sletjeti. Pa su spasioci krenuli pješice iz doline, no došli su prekasno.

Vijesti Otac i sin su se smrznuli, u stanu ih pronašla susjeda

Prema novinama La Repubblica, jedna od dvije žene umrla je nekoliko minuta nakon dolaska spasioca, a druga je prevezena u dolinu gdje ju je lokalni liječnik  pokušao reanimirati, no bezuspješno.

Planinsku dramu preživio je samo pratilac, Valerio Zolla (27). Bio je pothlađen i prevezen je u švicarsku bolnicu s ozeblinama na ruci.

 

SMRZNULI SE Dvije žene poginule u Alpama, muškarac prebačen u bolnicu

Prema riječima spasitelja, skupina je zapravo bila dobro opremljena za planinarski obilazak pod normalnim vremenskim uvjetima. Ali odjeća žena nije bila namijenjena za duži boravak na otvorenom noću. Zbog jakog vjetra, izmjerenih minus 4 Celzijeva stupnja moglo se osjećati kao minus 15 stupnjeva.


 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Usora1 05.07.2021.

    tuzno....sucut ozaloscenim

Komentiraj...
Vidi sve komentare